"Indıgo" da Caz Bir Başka! - Son Dakika
Kültür Sanat

"Indıgo" da Caz Bir Başka!

"Indıgo" da Caz Bir Başka!

Ünlü Müzisyen Okay Temiz ve Efsanevi Grup "Orıental Wınd" Indıgo'da Sahne Alacak!

01.11.2010 15:32

İstanbul'un eğlence merkezi haline gelen ve bir kentsel dönüşüm projesi olan Tomtom Fun Aid' in gözde mekanlarından Indigo'da , 08 Kasım Pazartesi günü

Okay Temiz ve "Oriental Wind" geceye damgasını vuracak!

Mika Group tarafından 2009 yılında hayata geçirilmesi ardından İstanbul'un cazibe merkezi haline gelen ve bir kentsel dönüşüm projesi olan Tomtom Fun Aid, birbirinden farklı, her eğlence anlayışına hitap eden mekanlarıyla müşterilerine birbirinden farklı eğlence konseptleri sunmaya devam ediyor.

Indigo, bugüne kadar yaptığı "electro, house, tech-house, techno disco, nu disco, indie, electro-rock" gibi alternatif performansların yanı sıra çok farklı sanatçılarla müzikseverleri buluşturuyor. Bu konserlerin ilkine Bülent Ortaçgil ile başlayan Indigo, 08 Kasım Pazartesi gecesi caz müziğe, usta perküsyonist ve ritim ustası Okay Temiz'e kapılarını açıyor. Ünlü müzisyenla birlikte, Temiz'in 1977 yılında İsveç'te kurduğu efsanevi caz grubu Oriental Wind, yurtdışı konser turnelerinin son ayağı olarak sahne alacak!

Önder Focan (Gitar), Yahya Dai (Saksofon), Ahmet Özden (Zurna), Ahmet Türkmenoğlu (Bas), Mahmut Yiğittürk (Kanun) gibi usta isimler 08 Kasım Pazartesi gecesi Indigo sahnesinde Okay Temiz'e eşlik edecekler.

1971 yılında insanların Galata Kulesi'ne özel şöforleriyle caz dinlemeye geldiği dönemlerde Okay Temiz konserlerde sahne alıyordu. 1972 yılında Stockholme giderek 1974 yılında kurduğu İsveç Türk caz grubu Oriental Wind ile keman, saksafon, flüt, klarnet, bas ve piyano gibi batı kökenli enstrümanların yanı sıra zurna, ney, kaval, ud, saz, gayda ve sipsi gibi Türk enstrümanlarını bir araya getirerek ilginç bir senteze ulaştı. Bir dönem annesi Naciye Temiz de grubun içine katıldı ve İsveç'te bazı konserlere eşlik etti. Oriental Wind grubunun ilk kurucuları piyanist Bobo Stensson, Bass'cı Palle Danielson, saksafoncu Lennart Aberg, Gayda ve Neyde Hacı Tekbilek gibi Avrupa'nın önde gelen müzisyenlerinden oluşuyor. Henüz "dünya müziği" kavramının var olmadığı bir dönemde bu müziği senelerce icra eden topluluk, başta Türk folk ve Sufi müziği olmak üzere Afrika ve Hint folk müziklerini, caz müziğinin serbest yapısı ve geniş yelpazesi içinde sunarak Avrupalı dinleyicilerin büyük ilgisini çekti.

Temiz 1990 yılına kadar İsveç'teki kültürel çalışmalarını sürdürdü. Makam müziğini caza uygulama amaçlı çalışmaları sırasında Türkiye'den pek çok müzisyeni keşfedip onları dünya standartlarına taşıdı. Avrupa, Hindistan ve Amerika turları, konserler, albüm çalışmaları, seminerler birbirlerini takip etti. 30 sene önce kurulan Oriental Wind, üyeleri tanınmış caz müzisyenlerinden oluşmaktadır. 1972 yılında kurulan bu grubu ve kültürü yaşatmak için belirli zamanlarda bir araya geliyorlar. Oriental Wind, 14 senelik İsveç macerasında dünya çapında birçok yabancı sanatçıyı misafir etti. İsveç Kültür Dairesi'nden yardım alan ilk topluluk olan Oriental Wind, bugüne kadar 2300 konser verdi; 300 civarında festivale katıldı ve 8 plak kaydetti.

Saat 22.00'de başlayacak bu özel gecenin biletleri Biletix' de!

Fiyatlar: 15 TL - 25 TL.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Indıgo' da Caz Bir Başka! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement