Kuğular Aspendos'u Büyüleyecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Kuğular Aspendos'u Büyüleyecek

Kuğular Aspendos\'u Büyüleyecek

"Kuğu Gölü" , bu yıl 19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale festivalinde izleyicilere muhteşem bir görsel şölen yaşatacak.

06.09.2012 10:39

P.İ.Çaykovski'nin ünlü eseri 10 Eylül Pazartesi günü saat 20:30'da Aspendos Antik Tiyatrosu'nda izleyicilerle buluşacak. Eser ; Türkiye'de 6 şehirde bulunan Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri sanatçılarının bir araya gelmesiyle oluşan görkemli bir topluluk tarafından sahnelenecek. Ünlü dansçı Josef Varga " Prince Siegfried " ve Avetik Karapetyan "Soytarı" rolünde sahne alacaklar.

Koreograf Mehmet Balkan'ın yorumuyla

Eserde orkestrayı Elşad Bagirov ve Sunay Muratov yönetirken , konzertmeister ise Oleksandr Samoylenko. Özgün hali 4 perde olan, ancak genellikle 3 perdelik versiyonu sahnelenen Kuğu Gölü'nü Mehmet Balkan iki perde olarak yeni bir yorumla hazırladı. Bu yoruma göre yapıtın güncel librettosu Şefik Kahramankaptan tarafından yazıldı. Lale Balkan tarafından sahneye konulan yapıtın koreografisi Mehmet Balkan'a ait. Sahne ve giysi tasarımı Savaş Camgöz tarafından hazırlanan, ışık uygulamasını Oğuz Murat Yılmaz'ın yaptığı Kuğu Gölü'nde "temiz bir aşkın, büyü ve kötülüğe nasıl galip geldiği" anlatılıyor.

Güçlü dansçılar sahnede

Özellikle "beyaz sahne" olarak bilinen kuğuların toplu danslarında Petipa ve İvanov'un çizgisinden yola çıkan Balkan, danslarda ve akışta pek çok yeniliğe başvurdu.Eserde; Aslı Kaynarsu, Deniz Zirek, Özge Başaran Onuk , MelikeManav Burcu Olguner,İlkeKodal, Dolun Doyran, Boğaçhan Bozcaada, Josef Varga Davit Khozashvili, Tolga İyiuyurlar, Barış Erhan, Burak Serkan Cebeci, Emre Kaynarsu, Kadir Okurer etkileyici danslarıyla sahne alacaklar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Kuğular Aspendos'u Büyüleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement