Kütahya'da 'çoban ressam' doğayı resmediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Kütahya'da 'çoban ressam' doğayı resmediyor

Kütahya\'da \'çoban ressam\' doğayı resmediyor

Kütahya'da büyükbaş hayvancılık yapan Halil Kırkıl, 33 yıldır doğayı resmediyor. Ressam Hüseyin Yüce ve Ahmet Yakupoğlu ile olan deneyimlerini anlatan Kırkıl, gençlere gayretli olmaları konusunda tavsiyede bulundu.

30.11.2023 11:28  Güncelleme: 11:34

Kütahya'da büyükbaş hayvancılık yapan 'çoban ressam' Halil Kırkıl, 33 yıldır doğayı resmediyor. 1959 yılında Kütahya'nın Göveçci köyünde doğduğunu belirten Ressam Halil Kırkıl, 1985-1990 yılları arasında dağda koyun güderken doğa resimleri yapan Ressam Hüseyin Yüce'yi seyrettiğini ve ondan etkilenerek ressamlığa başladığını dile getirdi.

Ressam Hüseyin Yüce ile 20 sene arkadaşlık yaptığını ve ressam Ahmet Yakupoğlu ile çok kez görüştüğünü anlatan Kırkıl, "Ben talvarda kitap bakıyordum, Yakupoğlu benim kitaba iyi baktığımı görmüş. Bana 'Öyle bir resim yapacaksın ki duvara asılmayı hakedecek' dedi. Bunu hiç aklımdan çıkarmıyorum. Resime çok emek veriyorum" şeklinde konuştu.

Gençlere gayretli olmaları konusunda tavsiyede bulunan Halil Kırkıl, "Gayretin elinden hiçbir şey kurtulamaz" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Kütahya'da 'çoban ressam' doğayı resmediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement