Nijerya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Nijerya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi

Nijerya\'da Türkiye Cumhuriyeti\'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi

Nijerya'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği'nde çocuklara yönelik resim etkinliği yapıldı. Başkent Abuja'daki Türkiye Büyükelçiliği'nde 23-25 Ekim'de düzenlenen resim etkinliğine, farklı yaş ve okullardan 100 Nijeryalı çocuk katıldı.

25.10.2023 18:49  Güncelleme: 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nijerya'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği'nde çocuklara yönelik resim etkinliği yapıldı.

Başkent Abuja'daki Türkiye Büyükelçiliği'nde 23-25 Ekim'de düzenlenen resim etkinliğine, farklı yaş ve okullardan 100 Nijeryalı çocuk katıldı.

Organizatör Beste Gürsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın farklı yerlerinde yürüttükleri projelerde çocukların yer almasının, bu tip etkinlikleri daha da anlamlandırdığını belirtti.

Nijerya'da 3 gün süren resim etkinliğe katılan 100 çocuğun bu deneyimi yaşamları boyunca mutlulukla hatırlayacaklarını dile getiren Gürsu, "Belki hayatlarına yön verebilecek olan sanatı ilk defa Türkiye, Türk sanatı ve Türk sanatçıları ile deneyimlemeleri de yaşamlarında iz bırakacak." dedi.

Gürsu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 27 Ekim-24 Kasım'da Abuja Büyükelçiliği'nde düzenlenecek "Güneşin doğduğu topraklar: ANADOLU" isimli resim sergisinde Nijeryalı sanatseverle bir araya geleceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Nijerya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement