Piyanist Fazıl Say'ın İsviçre'deki Konserleri İptal Edildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Piyanist Fazıl Say'ın İsviçre'deki Konserleri İptal Edildi

Piyanist Fazıl Say\'ın İsviçre\'deki Konserleri İptal Edildi

Piyanist Fazıl Say, İsviçre'deki dört konserinin İsrail-Filistin savaşı konusundaki fikirlerini gerekçe göstererek iptal edildiğini açıkladı. Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu durumu duyurdu ve ifade özgürlüğüne güven duyduğu Avrupa'da yaşanan bu olayın kendisini rahatsız ettiğini belirtti.

21.10.2023 20:05

Piyanist Fazıl Say, İsviçre'deki dört konserinin iptal edildiğini, gerekçe olarak da İsrail- Filistin savaşı konusundaki fikirlerini gösterdiklerini açıkladı…

Fazıl Say, sosyal medya hesabından,"Maalesef barıştan yana olmak zor zanaat… Filistin-İsrail konusunda bir tuhaf gelişmede bu açıdan… Avrupa'nın ortasında iptal edilen konserlerim" diyerek gelişmeyi duyurdu.

"İsviçre'de Migros firmasının konser organizasyonu biriminin yapacağı, planlanmış 4 konserimizde ben programdan çıkarıldım" diyen Say, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

-Migros firması yetkilileri sebep olarak, İsrail-Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik olmadan sosyal medyamda durmaktadır. Kendileri de bir açıklama yapacaktır.

-23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern'deki bu konserlerde Birmingham Orkestrası ile beraber sahneye çıkmam, bu karar sebebi ile mümkün olmayacak. Sanatseverlere iletmek isterim.

-Tüm bunlardan rahatsızlık duyulmasını, hatta konser iptaline dönüşmesini tuhaf karşılamakla beraber, benim açımdan yapacak bir şey yok. Dinlenmediğimiz, sesimizin duyulmak istenmediği bir ortamdayız.

-Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında, güvenim oldukça sarsıldı. Bunu belirtmek isterim.

Kaynak: Magazinkolik

Son Dakika Kültür Sanat Piyanist Fazıl Say'ın İsviçre'deki Konserleri İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement