Salzburg'ta Türk Müziği Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Salzburg'ta Türk Müziği Konseri

Salzburg\'ta Türk Müziği Konseri

Avusturya'nın sanat kenti Salzburg'da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosluğu işbirliğiyle Yeden Ensemble müzik grubu, 'Türk Müziğine Kısa Bir Yolculuk' isimli konser verdi. Konserde Türk müziğinin farklı türlerinden ve formlarından örnekler seslendirildi.

05.10.2023 20:41  Güncelleme: 20:48

Avusturya'nın sanat kenti Salzburg'da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosluğu işbirliğiyle Yeden Ensemble müzik grubu, "Türk Müziğine Kısa Bir Yolculuk" isimli konser verdi.

Salzburg Stadtgalerie Lehen isimli sergi salonunda düzenlenen konsere, Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan, Viyana YEE Müdürü Ayşe Yorulmaz'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Burada konuşan Viyana YEE Müdürü Yorulmaz, konserin düzenlenmesine katkı sağlayan Başkonsolosluk ile Salzburg Belediyesine teşekkür ederek, Yeden Ensemble'nin seslendireceği eserlerle dinleyicilere unutulmaz bir akşam yaşatacağı inancında olduğunu dile getirdi.

Yorulmaz, "Bugün bize Yeden Ensemble, Türk müziğinin farklı türlerinden ve formlarından örnekler verecekler. Biliyorsunuz Türk müziği, Batı müziği sistemini değil kendi sistemini kullanan bir müziktir. Bundan dolayı bazı tınılar, Batı müziği dinleyen kişilere aykırı gelebilir. Fakat müziğin kucaklayıcı yapısı bunu kısa sürede aşmanızı sağlayacaktır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Salzburg Başkonsolosu Günay Babadoğan Ertan da selamlama konuşması yaptı.

İlgi gören konser sonrasında davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Salzburg'ta Türk Müziği Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement