Efsane Yönetmen Memduh Ün Hayatını Kaybetti! - Son Dakika
Magazin

Efsane Yönetmen Memduh Ün Hayatını Kaybetti!

Türk sinemasının usta yönetmeni Memduh Ün hayatını kaybetti. Ünlü yönetmenin eşi Fatma Girik yaklaşık bir yıldır yoğun bakımda tedavi gören eşinin iyileşmesini bekliyordu.

16.10.2015 12:34  Güncelleme: 14:26

Bu sabah yaşamını yitiren usta yönetmen Memduh Ün, geçen 11 Kasım'da hayat arkadaşı Fatma Girik ile yaşadığı Torba Mahallesi'ndeki evinde rahatsızlanmıştı. Bodrum Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Ün'e akciğerlerinde sıvı birikmesi, yüksek tansiyon ve yaşa bağlı organ yetmezliği teşhisi konuldu. Ün, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.

TÜM GÜN KAFETERYADA İYİ HABER BEKLEDİ

Ünlü sinema oyuncusu Fatma Girik, yaşam mücadelesi veren hayat arkadaşını hiç yalnız bırakmadı. Çok uzun bir süre hergün saat 08.30'da hastaneye giden Girik, doktorlardan bilgi alıp, tüm günü kafeteryada bir köşede gelecek iyi bir haber bekledi.

"ZİYARETİNİ BİR GÜN BİLE AKSATMADI"

"Fatma Hanım asla ümidini kaybetmedi" diyen yakınları, "Memduh Bey'in iyileşeceğini ve birlikte bir gün evlerine dönecekleri günü bekliyor. Bugüne kadar hastanedeki ziyareti bir gün bile aksatmadı. 'Evde bekle' tekliflerimizi ise asla kabul etmedi" diye konuşmuştu.


GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Vefat haberinin ardından doktorlar bu sabah Fatma Girik'i arayarak hastaneye davet etti. Yakın arkadaşı Filiz Kalkavan ile hastaneye giden Girik'e doktor gözetiminde acı haber verildi. Büyük üzüntü yaşayan, gözyaşlarına boğulan sanatçının bir odada dinlenmeye çekildiği belirtildi. Kalkavan, Onu yaşatmak için doktorlar da Fatma hanım da çok mücadele etti. Ancak ömrü bu kadarmış" dedi.

"O BENİM HER ŞEYİMDİ"

Fatma Girik "O benim her şeyimdi. 56 yıllık hayat arkadaşımdı. Ben ailemden çok onunla birlikteydim. Hâlâ inanamıyorum" diyebildi.

"BİR DAHA DÜNYAYA GELSEM YİNE MEMDUH'A AŞIK OLURUM"

57 yıldır Memduh Ün ile birlikte olan Fatma Girik 2 yıl önce verdiği röportajda, "Bir daha dünyaya gelsem yine sanatçı olurum yine Memduh'a aşık olurum." demişti.

Girik aşkını şöyle anlatmıştı, "Memduh 90'lı yaşlarında artık ve benim için çok değerli. O benim ilk ve son aşkım. Birbirimizin yaşamına imza atmışız, bu yetiyor. Aşk benim için 20'de neyse 70'de de o. Onun yanında 20 yaşında duyduğum heyecanı hala hissediyorum. Aşk olmazsa yaşayamam. Çocuk yapmak çok uzun yıllar o tempoda aklıma bile gelmedi. Aklıma geldiğinde ise artık geç kalmıştım. Tedaviler sonuç vermedi ve fiziksel olarak anneliği tadamadım. Ama manevi kızım (Ahu'nun annesi ve babası hayatta, ama 20 yıldır Fatma Girik'in manevi kızı, onlarla birlikte yaşıyor), yeğenlerim, çevremdeki çocuklar bana bunu doya doya yaşattılar. Pişmanlığım uzun sürmedi anlayacağınız. Bodrum'da yaşıyoruz. Sadece kitap okuyorum, 17 kedim ve köpeklerim var, onlarla ilgileniyorum. Memduh, kedilerim ve kitaplarım olmasa yaşayamam! Bir daha dünyaya gelsem yine sanatçı olurum yine Memduh'a aşık olurum..."

95 yaşındaki yönetmenin vefatının ardından Yeşilçam sanatçıları ve emektarları ise Girik'i tek tek arayarak taziyelerini bildirdi.

BAŞHEKİMDEN YAZILI AÇIKLAMA

Acıbadem Bodrum Hastanesi'nin Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, ünlü Yönetmen Memduh Ün'ün ölümünün ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Türk sinemasının büyük yönetmenlerinden Memduh Ün'ü, 1 6 Ekim 2015 Cuma günü, saat 10.38 itibariyle maalesef kaybettik. Kronik böbrek yetmezliği ve kronik solunum yetmezliği nedeniyle, 285 gündür tedavi gördüğü hastanemizin Yoğun Bakım Ünitesi'nde takip ve tedavisini sürdürüyorduk. Özellikle Memduh Ün'ün tedavi sürecinde yanı başında olan Fatma Girik'e, ailesine ve Türk halkına bu değerli insanı kaybettiğimizden dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirtmek ve başsağlığı dilemek isteriz."

VASİYETİ: TÖREN İSTANBUL MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ'NDE

Ünlü yönetmenin vasiyeti üzerine Memduh Ün'ün önümüzdeki pazartesi günü İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi'nde saat 11.00'de yapılacak törenden sonra tekrar Bodrum'a getirileceği ve salı günü ikindi namazından sonra Torba Mezarlığı'nda defnedileceği öğrenildi.

Bu arada Memduh Ün'ün cenazesi, saat 12.30'da Bodrum Belediyesi cenaze aracıyla Acıbadem Hastanesi'nden alınarak Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesine ait morga götürüldü.

(Ün, hastanede fotoğraflarını çeken foto muhabirlerini böyle selamlamıştı.)

Efsane Yönetmen Memduh Ün Hayatını Kaybetti!

Son Dakika Magazin Efsane Yönetmen Memduh Ün Hayatını Kaybetti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Öznur: Allah rahmet etsin Fatma abla başın Sağolsun 19 0 Yanıtla
  • ayhangür/emekli Baş İş Müfettişi/SGK./sosyal Güven: rahmet olsun.Fatma girike sabırla dilerim 10 0 Yanıtla
  • arif: başın sagolsun fatma girik 7 0 Yanıtla

Advertisement