Meyra: Kariyere Odaklansam Mutsuz Biri Olurdum - Son Dakika
Magazin

Meyra: Kariyere Odaklansam Mutsuz Biri Olurdum

Meyra: Kariyere Odaklansam Mutsuz Biri Olurdum

Farklı müzik tarzıyla büyük beğeni toplayan Meyra, 26 Eylül'de ünlü tenor Alessandro Safina ile aynı sahneyi paylaşmaya hazırlanıyor.

09.09.2013 06:03  Güncelleme: 19:36

Farklı müzik tarzıyla büyük beğeni toplayan Meyra, 26 Eylül'de ünlü tenor Alessandro Safina ile aynı sahneyi paylaşmaya hazırlanıyor. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'ndeki konserde; bu iki ünlü isme ENBE Orkestrası eşlik edecek. Geçtiğimiz yıl anne olan Meyra, konserle ilgili "Çok heyecanlıyım. Seyirciye aşk şarkılarının havada uçuşacağı bir gece yaşatacağız" dedi.

ALBÜMÜNDE DE DÜET YAPTIK

Daha önce pek çok sanatçıyla düet yaptınız. Safina ile aynı sahneye çıkacak olmanız, size ne hissettiriyor?

Kendisi çok önemli bir tenor. Birlikte şarkı söylemek, bana büyük mutluluk verecek. Kendisinin yakında çıkaracağı albümünde de bir düetimiz var. Yıllar evvel Ajda Pekkan için adapte edilen 'Tek Başına' adlı şarkının orijinalini birlikte söyledik; İtalyanca sözlerle yorumladık. Bu anlamda, kendisinin albümünde düet yaptığı tek Türk sanatçı benim.

Geçtiğimiz yıl anne oldunuz. Anne olmak neler değiştirdi hayatınızda?

Anne olmak dünyanın en güzel şeyi. Hayatımda yaptığım en güzel şey. Kemasl bizim ilk göz ağrımız. Onun büyüdüğünü görmek, onunla birlikte yeniden hayatı deneyimlemek; aynı zamanda bize de bir olgunluk katıyor. İnsan çocuk sahibi olduktan sonra evrim geçiriyor. Oğluma büyük bir aşk besliyorum, ona hayranım. Bakmaya doyamıyorum.

Eşiniz Mehmet Ali Ilıcak kıskanmıyor mu bu durumu?

Biraz kıskanıyor olabilir açıkçası çünkü ilgi birden çocuğumuza yöneldi. Bilindiği üzere; erkekler de çocuk gibi sürekli ilgi ister. Ben de denge kurmaya çalışıyorum. Hayatın odak noktası çocuk olunca, her şey onun etrafında dönüyor ister istemez.

Müzik kariyeriniz nasıl etkilendi bu durumdan sizce?

Müzik benim hayatımda hep vardı, var olacak. Çocukluğumdan beri müziğin içindeyim. Konservatuvara girdiğimde 10 yaşındayım. O benim DNA'larıma işlemiş artık. Anne olduktan sonra sesimin bile çok daha değişik ve güçlü çıktığını söylüyorlar, ben de öyle hissediyorum. Biyolojik olsa gerek. Kariyer odaklı bir hayat sürüp çocuğum olmasaydı, mutsuz biri olabilirdim.

ALBÜM YA DA SINGLE

İkinci bir çocuk düşünüyor musunuz?

Evet, ama daha değil. Belki iki sene sonra.

"Keşke daha önce anne olsaydım" diyor musunuz?

Demiyorum, bence çok doğru bir zamanda anne oldum. Şu an o kadar memnunum ki hayatımdan; altın çağımı yaşıyorum resmen. Gencim, kariyerim ilerliyor, mutlu bir evliliğim var, sağlığım yerinde. Daha ne ister ki insan? Bunların kıymetini bilmeye çalışıyorum.

Kariyerini düşünüp çocuk yapmayı erteleyenler, hatta çocuk istemeyen pek çok isim var. Doğru mu sizce?

Herkesin kendi fikri saygı duyarım ama yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü ileride pişmanlıklar olabiliyor. Çocuk sahibi olmak çok önemli bence. Birçok önemli sanatçı da böyle söylüyor.

Müzik kariyerinizle ilgili geleceğe dair ne gibi planlarınız var?

İlk olarak hayatımla ilgili elimde var olanları kaybetmeden, mutlu bir yaşam sürmeyi istiyorum. Müzik hayatımla ilgili olarak da yurt dışına yönelik bir albüm yapmak istiyorum. Albüm olmazsa single olabilir.

#Sayfa#

SAFINA, TÜRKÜLER SÖYLEYECEK

26 Eylül'de vereceğiniz konser öncesinde, Meyra ve Behzat Gerçeker ile bir araya geldiniz. Konser için heyecanlı mısınız?

ALESSANDRO SAFINA: Biliyorsunuz ben buraya birkaç kez geldim; Türk seyircisiyle buluştum. Çok pozitif ve enerjik olan seyirci grubuna, yeniden şarkılarımı söylemek için sabırsızlanıyorum. İstanbul'da her zaman çok güzel zamanlar geçirdim.

Meyra ile ilk kez sahnede düet yapacaksınız. Neler söyleyeceksiniz bu işbirliği hakkında?

A.S.: Konser öncesi Meyra ile birkaç kez stüdyoda çalıştık. Kendisi çok iyi bir şarkıcı; sadece sesi değil kendisi de çok güzel. Eşi çok şanslı bir adam. Bize sahnede eşlik edecek olan Behzat Gerçeker de çok iyi piyanist ve işini çok seviyor.

Bu konser için nasıl bir repertuvar hazırladınız?

BEHZAT GERÇEKER: Yaklaşık bir ay öncesinden çalışmalarımız başladı. Açılış şarkımız; 'Luna'. Meyra, ENBE Orkestrası'nın ruhuna uyan en önemli seslerden biri... Çok güzel bir ses rengi var. Safina'yı anlatmaya gerek yok zaten. Ondan 'Uzun İnce Bir Yoldayım' ve bir sürpriz türkü daha dinleyebiliriz.

ENBE'nin önemli sanatçılar tarafından tercih ediliyor olması hakkında neler söyleyeceksiniz?

B.G.: ENBE Orkestrası olarak tercih edilmek, işimizi iyi yaptığımızı gösterir. Popüler ve dijital çağa ayak uydurabilen bir topluluğuz. Dünyaca ünlü isimlerle birlikte çalışmak, ekip için de büyük tecrübe oluyor.

AŞK ŞARKILARI HAVADA UÇUŞACAK

Konser öncesi heyecanlı mısınız?

Daha önce Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası ile konserlerimiz olmuştu. Ancak Alessandra Safina ile ilk konserimiz olacak. Çok heyecanlıyım. Dinleyicilerimize; aşk şarkılarının havada uçuşacağı, kalplere çok güzel duyguların akacağı bir gece yaşatacağız.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Meyra: Kariyere Odaklansam Mutsuz Biri Olurdum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement