Olmayacak Bir Şeye 'Yetenek' Diyorlar - Son Dakika
Magazin

Olmayacak Bir Şeye 'Yetenek' Diyorlar

Olmayacak Bir Şeye \'Yetenek\' Diyorlar

Virtüöz piyanist Süher Pekinel ve kardeşi Güher Pekinel televizyonlarda yayınlanan yetenek yarışmalarına sert çıktı.

18.05.2013 06:02  Güncelleme: 08:10

a Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' programının geçtiğimiz günlerdeki konukları, dünyaca ünlü virtüöz piyanist Güher- Süher Pekinel kardeşlerdi. Süher Pekinel, müzikle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

Birkaç yıl önce Mehmet Ali Birand'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın keman ve şan dersi aldığını açıkladık. Hiçbir müzik türü hiç kimsenin tekelinde olamaz. Müzik hiç kimseye ait değil, hepimize ait. Hepimizin paylaşması gereken ve hepimizin paylaştığı bir olay.

MÜZİK KALBE GİRMELİ...

Klasik müzik belirli ortamlarda çalınır gibi bir algı vardır. Ancak son yıllarda gelişen, yeni bir izleyici profili oluşuyor. Her kesimden izleyici müzikle buluşuyor. Bunlar çok güzel ve çok hızlı gelişmeler... Belki fark edilmiyor ama biz bunu müzisyen olarak, çok iyi algılıyoruz ve bunun için çok da mutluyuz.

İbrahim Tatlıses'i ilk dinlediğimde çok etkilendim. "Ne kadar güzel söylüyor" dedim. Belki müzik eğitimi yoktu ama kulağı absolut (mutlak) kulaktı. Bir müzisyenin nereden geldiği, kim olduğu değil, yaptığı müziğin, işin bizim kalbimize girmesi önemli olan. O müzisyenin seyircileri olduğunu, sevenleri olduğunu bilerek, saygılı olmamız lazım. O seyirciler onu niye seviyor, ilk önce biz müzisyenler olarak bunu anlamamız gerek. Bir şeyi hele bir müziği kimseye zorla sevdiremezsiniz. Bunu anlamamak doğru değil. Bunun için belki de bizim eğitimden geçmemiz gerek!

YETENEK DEĞİL KOPYA

Yetenek yarışmaları izlerken bazı şeylerin bizim açımızdan yapılamaz olduğunu düşünüyoruz. Olmayacak bir şeye, 'yetenek' deniyor. O bir yetenek değil o bir kopya. Müziğe yıllarını vermiş müzikten çok iyi anlayan müzisyenlerimiz var, neden onlar jüri koltuğunda oturmuyor?

FAZIL SAY'IN ARABESK TARTIŞMASI GEREKSİZDİ

Güher Pekinel medyada uzun süre tartışılan Fazıl Say'ın "Arabesk yavşaklıktır" sözleri hakkında şunları söyledi: "Çok gereksiz bir tartışmaydı. Bunlara gerçekten ihtiyaç yok. Hakikaten biz maalesef bu ülkede bazı değerleri çok çabuk yitiriyoruz ve anlamını kavrayamıyoruz."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Olmayacak Bir Şeye 'Yetenek' Diyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement