Playboy Dergisi 'Çıplaklık' İçeriğini Yeniden Getireceğini Duyurdu - Son Dakika
Magazin
BBC

Playboy Dergisi 'Çıplaklık' İçeriğini Yeniden Getireceğini Duyurdu

ABD'nin Playboy Dergisi, geçen yıl çıplaklık içeriğinin kaldırıldığını duyurmuştu. Dergi bu karardan vazgeçerek çıplaklığı yeniden getireceğini duyurdu.

14.02.2017 15:22  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki Playboy dergisi geçen yıl aldığı karardan vazgeçerek çıplaklığı geri getireceğini duyurdu. Playboy dergisinin yeni yaratıcı yönetmeni Cooper Hefner çıplaklıktan vazgeçmenin "bütünüyle bir hata" olduğunu söyledi.

AÇIKLAMA TWİTTER'DAN GELDİ: ÇIPLAKLIK NORMALDİR

Twitter hesabından açıklama yapan Cooper Hefner "Bugün kimliğimizi geri alıyoruz ve kim olduğumuzu ortaya koyuyoruz" dedi. Dergi Mart-Nisan sayısında kapağına #NakedIsNormal (Çıplak normaldir) etkiketini de taşıdı.

TWİTTER KULLANICILARINDAN KİMİSİ KARARI BEĞENDİ KİMİSİ ELEŞTİRDİ

Bazı sosyal medya kullanıcıları bu dönüşü "iyi bir karar" olarak nitelerken kimileriyse kararla ilgili "Dergiler iyi satmıyor. Ücretsiz cinsel içerikli erişiminin çok kolay olması kötü oldu" şeklinde yorumlar getirdi.

HEFNER: ÇIPLAKLIK SORUN DEĞİLDİR

Playboy dergisinin sahibi Hugh Hefner'in 25 yaşındaki oğlu Cooper Hefner "Derginin çıplaklığı betimleme tarzının eskimiş olduğunu ilk ben kabul ederim. Çıplaklık hiç bir zaman sorun olmadı çünkü çıplaklık sorun değildir" dedi.

DERGİ KAPAĞINDA "ERKEKLER İÇİN EĞLENCE" YAZISI KALDIRILACAK

Playboy derigisinin kapağında yer alan yazıda "Erkekler için eğlence" ifadesini yer alıyordu. O ifade de kalkacak. Hefner, konuyla ilgili açıklamayı şöyle yaptı: Playboy her zaman erkeklerin ilgi alanlarına odaklanacak ancak cinsiyetlerin rolleri toplumda değişmeyi sürdürdükçe biz de değişeceğiz.

PLAYBOY DERGİSİ 1953'TEN BERİ YAYINDA

1953'te kurulan Playboy, 2016'da internetin, çıplaklığı modası geçmiş bir kavram haline getirdiği için çıplak fotoğrafları kullanmaktan vazgeçmişti. Playboy'un 1970'li yıllarda 5.6 milyonluk tirajı geçen yıl 700 binin altına inmişti. Buna karşın dergi papyonlu tavşan başı logosunun kozmetik ürünlerde, içkilerde ve mücevher sektöründe satışından kar ediyor.

İşte Hefner'ın o Tweeti:

Playboy Dergisi \'Çıplaklık\' İçeriğini Yeniden Getireceğini Duyurdu
Kaynak: BBC

Son Dakika Magazin Playboy Dergisi 'Çıplaklık' İçeriğini Yeniden Getireceğini Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement