RTÜK'ten TRT'ye Ceza! - Son Dakika
Magazin

RTÜK'ten TRT'ye Ceza!

RTÜK\'ten TRT\'ye Ceza!

TRT'de yayınlanan 'Şaşıfelek Çıkmazı'na sigara yüzünden 16 yıl sonra ceza geldi.

12.08.2012 08:14  Güncelleme: 09:11

TRT'de yayınlanan Şaşıfelek Çıkmazı, ilk yayınının üzerinden tam 16 yıl geçtikten sonra 'tekrar' yayınları yüzünden RTÜK'ten ceza yedi.

1996-98 yılları arasında TRT'de yayınlanan ve televizyon dizileri arasında efsane olan; Zühal Gencer, Derya Alabora, Fikret Kuşkan, Füsun Demirel gibi oyuncunun rol aldığı Şaşıfelek Çıkmazı, tam 16 yıl sonra tekrarı yayınlanırken RTÜK'e takıldı.

SİGARA YASAĞI YÜZÜNDEN

Ekranda içki ve sigara yasağı bulunmayan yıllarda yayınlanan dizinini tekrarları, üzerinden 16 yıl geçtikten sonra TRT'de yayınlanmaya başladı. Ve bu sahnelerde o dönemde henüz kanunen yasak olmadığı için rahatça sigara içiliyordu.

Ancak bu tekrarları izleyen kimi seyirciler, bundan rahatsız oldu ve RTÜK'e de şikayette bulundu. Gelen şikâyetler üzerine RTÜK uzmanları, 22 Mayıs 2012 tarihinde TRT 1'de ekrana gelen tekrar bölümü inceledi ve rapor hazırladı.

TRT'YE 50-100 BİN TL CEZA

Raporda; Derya Alabora'nın canlandırdığı karakterle ilgili olarak "Aysel'in masadaki çayı içerken masanın üzerindeki sigara paketinden bir adet sigara çıkararak ağzına götürüp çakmakla yakmaya çalışmasına ait görüntülerin hiçbiri flulaştırma yapılmadan verilmiştir" denildi. RTÜK, TRT'ye 50 bin lira ile 100 bin lira arasında ceza öngören yasa maddesine göre ceza verilmesini kararlaştırdı.

Kaynak: Diğer

Son Dakika Magazin RTÜK'ten TRT'ye Ceza! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement