Lüks ve Performansın Bileşimi: Bmw 4 Serisi Gran Coupe - Son Dakika
Otomobil

Lüks ve Performansın Bileşimi: Bmw 4 Serisi Gran Coupe

Lüks ve Performansın Bileşimi: Bmw 4 Serisi Gran Coupe

Dünya lansmanı ilk olarak Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen BMW 4 Serisi Gran Coupe, İspanya’nın Bilbao kenti ve civarında yaklaşık 200 km. boyunca bize eşlik etti.

08.06.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya lansmanı ilk olarak Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen BMW 4 Serisi Gran Coupe, İspanya’nın Bilbao kenti ve civarında yaklaşık 200 km. boyunca bize eşlik etti.


Şık coupe formu ve dinamik tasarımıyla bizi Bilbao Havalimanı’nda karşılayan 4 Serisi Gran Coupe,  uzun burun yapısı ve uzatılmış çerçevesiz yan cam bölümüyle meraklı bakışları üzerinde toplamayı başarıyor.


Özellikle arka bölümde oldukça iyi bir görüş alanı sunan üçüncü yan cam, ünlü BMW Hofmeister kıvrımıyla oldukça şık ve dinamik tasarıma katkı sağlıyor.



Geçtiğimiz yıl tanıtılan 4 Serisi model gamının en uzun gövde yapısına sahip üyesi olarak aileye katılan 4 Serisi Gran Coupe’nin kısa arka bölümü ve arkaya doğru alçalan uzun tavan yapısıyla karoserin yay gibi gergin profilinin oluşmasını sağlıyor.


Aslında 4 Serisi’nin iki kapılı versiyonuyla 4.64 metre ile neredeyse aynı uzunluğa sahip araç, yükseltilmiş tavan yapısıyla çok daha uzun görünüyor.


Arka bölümde de dinamik tasarımıyla öne çıkan aracın bagaj kapağı, arka camla birlikte açılarak, 480 litre ile oldukça geniş bir yükleme alanı sunuyor. Arka koltukların katlanmasıyla bu hacim 1300 litreye kadar yükseltilebiliyor. Uzun gövde yapısı 2810 mm.’lik dingil mesafesiyle de iç mekanda oldukça geniş bir kullanım alanı sunulmasına olanak tanıyor.



Aracın ön panel tasarımı 4 Serisi’nden tanıdık. Orta konsolun en üst kısmında geniş bir dijital ekran yer alıyor. Kalitesi yüksek malzemelerin başarılı işçilikle harmanlandığı kokpit elit ve dinamik bir etki yaratıyor.


BMW 4 Serisi Coupe’den 27 mm daha fazla baş mesafesi sunan iç mekan geniş ön ve yan camlar sayesinde de ferah bir ortam sunuyor.


Aracın dokunmatik iDrive kontrol sistemi son derece kullanışlı. Ergonomi açısından en ufak bir sorunla karşılaşmadığım 4 Serisi Gran Coupe ülkemizde biri benzinli ve diğer dizel olmak üzere iki motor seçeneği ve xDrive opsiyonuyla sunuluyor.



BMW 420d Gran Coupe 192 bin 996 TL’den  başlayan fiyatlarla giriş seviyesi olarak satışa sunulurken, 428i Gran Coupe xDRive ise 211 bin 762 TL fiyat etiketine sahip.


Twin Power Turbo teknolojisine ve Euro 6 normlarına sahip motorlar, direksiyondan vites atmayı sağlayan vites kulakçıklarına sahip sekiz ileri Steptronic şanzımanla kombine ediliyor.



Ailenin en güçlü üyesi 428i Gran Coupe xDrive, 245 HP güç ve 350 Nm tork değerine sahip. 0-100 km/s hızlanması 6 saniye süren araç, 250 km/s hızla sınırlandırılmış.


Bilgileri ön cama yansıtan Head- Up Display, şerit terk uyarısı, yoldaki nesne ve yayaları algılayan ve otomatik frenleme yapan yaklaşma uyarısı, çevresel görüş sistemi gibi zengin teknolojik donanımların opsiyonel olarak sunulduğu araçta yine Eco Pro, Comfort, Sport ve Sport+ sürüş modları arasında tercih yapabiliyorsunuz.


Yazı: Önder Canözer/ Bilbao – İspanya


Fotoğraflar: BMW


Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Lüks ve Performansın Bileşimi: Bmw 4 Serisi Gran Coupe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement