Volkswagen Multivan T7 California: Yeni Karavan Modeli Tanıtıldı - Son Dakika
Otomobil

Volkswagen Multivan T7 California: Yeni Karavan Modeli Tanıtıldı

Volkswagen Multivan T7 California: Yeni Karavan Modeli Tanıtıldı

Volkswagen'in yeni modeli Multivan T7 California, Transporter modelinden izler taşıyor. Yeni karavan modeli, daha rahat hareket imkanı sunan iç tasarımı ve gelecekte tanıtılacak olan yeni Volkswagen Transporter modeline ışık tutan dış tasarımıyla dikkat çekiyor.

25.08.2023 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkemizde geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Volkswagen yeni modelleri ile dünya pazarında yer almaya devam ediyor. Marka hem Avrupa hem de Türkiye'de oldukça sevilen hafif ticari ve ticari otomobil atılımlarının yanı sıra hobi maksatlı kullanılabilen otomobiller de üretiyor. Bunlardan en sonuncusu ise Volkswagen Multivan T7 California oldu. Bir karavan konsepti ile karşımıza çıkan model 2024 yeni Volkswagen Transporter modelinden de izler taşıyor gibi. İşte detaylar…

Yeni Volkswagen Multivan T7 California, Transporter modelinden izler taşıyor mu?

Volkswagen'in ikonik minibüsü olarak bilinen Transporter ilk olarak 1950'li yıllarda ortaya çıktı ve o günden itibaren kamyonet modelinden karavana kadar birçok farklı tipte üretildi. 2023 yılına kadarki süreçte (toplam 73 yıl) üretimde kalan minibüs serisi aslında T1, T2 şeklinde isimlendirilerek üretildi. Bugünse T7 model isimli Multivan modeli karşımızda.

Volkswagen Multivan T7 California: Yeni Karavan Modeli Tanıtıldı

2023 Düsseldorf Caravan Salon'da tanıtılan son nesil California bir T7 Multivan modelinin karavana dönüşmüş versiyonu. Konsept olarak tanıtılan model minibüs çizgilerini kaybetmese de Hyundai'nin Staria isimli modeline benzeyen fütüristik bir tasarıma sahip olmuş. Bu da daha eğimli bir ön cam tasarımını beraberinde getirmiş tabi.

Aileler çok sevecek: KIA, yeni elektrikli SUV modelini tanıttı!

Multivan T7 California modeli bir karavan olmasıyla birlikte içerisinde sabit bir mutfak gibi karavan ihtiyaçları geliyordu. Fakat yeni modelde sol tarafa da eklenen ikinci sürgülü kapı ve ileri geri itilebilen yeni mutfak tasarımıyla birlikte artık karavan içerisinde daha rahat hareket edilebiliyor. Tabi bununla birlikte California modellerinin en sevilen özelliği olan yukarı açılabilen tavan özelliği de araçta mevcut.

Modelin dış tasarımıysa aslında bu haberin başlığını ilgilendiren kısım. Genel olarak Volkswagen T serisi minibüs modellerinin iç tasarımlarını kullanıma göre değiştirirken dış tasarımlarını aynı tutmakta. Yeni tanıtılan California modelinin de dış tasarımı bizlere gelecekte tanıtılacak olan yeni Volkswagen Transporter modeline de ışık tutuyor aslında.

Volkswagen Multivan T7 California: Yeni Karavan Modeli Tanıtıldı

Yeni Transporter için konuşmak gerekirse aracın dış tasarımının minibüs hatlarını koruyacağı kesinleşti. Fakat ön taraftaki sert burunlu yüksek tasarım muhtemelen yerini daha yumuşak ve eğimli bir tasarıma bırakacak. Tıpkı Hyundai Staria modelindeki gibi. Motor seçenekleri konusundaysa yeni Transporter modellerinin hibrit motorlar ile geleceğini söyleyebiliriz.

Yeni tanıtılan Multivan T7 California modeli 1.4 hacimli plug-in hybrid bir motor ile gelecek. 215 Hp güce sahip olacak olan bu elektrik destekli motor özellikle şehir içi kullanımlarda büyük oranda yakıt tasarrufu sağlayacak. Ayrıca eğer isterseniz tek bir şarj ile 50 kilometreye varan menzilleri hiç benzin tüketmeden de gidebileceksiniz.

Peki siz yeni Multivan T7 California modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Otomobil Volkswagen Multivan T7 California: Yeni Karavan Modeli Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement