12 Eylül Komisyonu, Ahmet İsvan'ı Dinliyor - Son Dakika
Politika

12 Eylül Komisyonu, Ahmet İsvan'ı Dinliyor

12 Eylül Komisyonu, Ahmet İsvan\'ı Dinliyor

12 Eylül Askeri Müdahalesini Araştırmaya Yönelik Alt Komisyon'a bilgi vermek için Meclis'e gelen ve 1977'deki kanlı 1 Mayıs'ta İstanbul Belediye Başkanı olan Ahmet İsvan, olayların 1980 darbesinin hazırlığı olduğunu belirterek, "Ben güvenlik"...

28.06.2012 12:23

12 Eylül Askeri Müdahalesini Araştırmaya Yönelik Alt Komisyon'a bilgi vermek için Meclis'e gelen ve 1977'deki kanlı 1 Mayıs'ta İstanbul Belediye Başkanı olan Ahmet İsvan, olayların 1980 darbesinin hazırlığı olduğunu belirterek, "Ben güvenlik gücünün bu planın parçası olduğuna inanıyorum" dedi.

Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde oluşturulan 12 Eylül Askeri Müdahalesini Araştırmaya Yönelik Alt Komisyon, Ahmet İsvan'ın bilgisine başvurmak üzere toplandı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran İsvan, 12 Eylül dönemine dair anlatacaklarının bugüne yansıyanlardan daha farklı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Çok farklı olmayacak galiba. Bütün gördüklerimi, bildiklerimi anlatacağım. İnşallah yararlı olur" dedi.

İsvan, 1980 darbesine giden süreçte 1 Mayıs 1977'deki olayların etkisinin sorulması üzerine, "80'e gitmenin hazırlıklarıydı" karşılığını verdi. İsvan, bir gazetecinin 'Düğmeye orada mı basıldı sizce?' sorusu üzerine, "Daha da evvelden basıldı, galiba üçüncü dördüncü düğme" diye konuştu.

İsvan, bir soru üzerine 1977'deki 1 Mayıs olaylarının sol fraksiyonlar tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin iddialara katılmadığını belirterek, "Vuruşma meydanın içinde olmadı, çevreden geldi. Kendi aralarında bir itişme, kakışma, kavga vardıysa o orada kaldı. Ama asıl katliam panzerlerle çevreden açılan ateşle oldu" dedi.

İsvan, "Olayları dağıtmak konusunda güvenlik güçleri sizce yetersiz kaldı mı? Bilinçli olarak geç kalındı mı?" sorusu üzerine, "Ben güvenlik gücünün bu planın parçası olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 12 Eylül Komisyonu, Ahmet İsvan'ı Dinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement