50 Milyon Dolarlık Teminat Meclis Gündeminde - Son Dakika
Politika

50 Milyon Dolarlık Teminat Meclis Gündeminde

50 Milyon Dolarlık Teminat Meclis Gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Büyükşehir Belediyesi'nin Doğalgaz Özelleştirmesinden Doğan 50 Milyon Dolarlık Teminatı Tahsil Edememesini TBMM Gündemine Getirdi.

18.06.2009 01:45

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgaz özelleştirmesinden doğan 50 milyon dolarlık teminatı tahsil edememesini TBMM gündemine getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde Büyükşehir Belediyesi’nin 50 milyon dolar alacaklı bulunduğu Termikel firmasını gündeme getirdi. Ateş, şu soruları yöneltti:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgaz dağıtım şebekesinin özelleştirilme ihalesinden kaynaklanan Termikel firmasına ait 50 milyon dolarlık teminat mektubunu nakde çevirip irat kaydedemediği iddiaları doğru mudur?

Danışıklı dövüş mü

Ödeme yapmama niyeti görüldüğü halde Mehmet Kutman’ın şirketine neden ek süre verilmiştir? Termikel firmasına neden ek süre teklif edilmiştir? Özelleştirme idaresi yetkisine geçirilmesi için bir danışıklı dövüş mü söz konusudur?

Şartname hükümleri, mahkeme kararları ortadayken, ihaleye ait teminat tutarı neden tahsil edilememektedir? Kuveyt Türk Bankası’na karşı Türk kanunları işletilemiyor mu? Bu durum hukuk devleti açısından kabul edilebilir mi?

Ankara Doğalgaz’ın 12 Haziran tarihine kadar özelleştirilemememsi durumunda, Özelleştirme İdaresi’ne devredileceği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleden kaynaklanan 50 milyon dolarlık hakkını tahsil etme yetkisini kaybedeceği iddiası doğru mudur?

Ne işlem yapılacak

İhale şartnamesi, mahkeme kararları ortadayken Ankara Büyükşehir Belediyesinin uğrayacağı bu zarara kimler yol açmıştır? Kamu yönetimi, hukuk ve ticaret kurallarıyla bağdaşmayan bu sorumsuzluk nedeniyle yetkililer hakkında bir işlem yapılmış mıdır? Yapılacak mıdır?

Özelleştirmeler, özelleştirme idaresi tarafından yapılmasına rağmen, Ankara Doğal Gaz Şebekesi’nin özelleştirilmesinin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması için Adalet ve Kalkınma Partisi neden özel kanun çıkarttı? Meydana gelen itibar kaybı ve maddi zarardan bu kanunu çıkartanların sorumluluğu yok mudur?"

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 50 Milyon Dolarlık Teminat Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement