AK Parti İzmir İl Başkanı: İzmir'i kentsel dönüşüm kurtarır - Son Dakika
Politika

AK Parti İzmir İl Başkanı: İzmir'i kentsel dönüşüm kurtarır

AK Parti İzmir İl Başkanı: İzmir\'i kentsel dönüşüm kurtarır

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, çarpık kentleşmenin İzmir'in geleceği olmadığını vurgulayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşemeyişinin sorumlularını eleştirdi. Saygılı, İzmir'in halktan yana bir dönüşümle kurtarılacağını ve bunun ancak AK Parti'nin yönetimiyle mümkün olabileceğini belirtti.

26.10.2023 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "İzmir'i halktan yana bir dönüşüm kurtarır, bu da ancak genelde ve yerelde AK Parti'nin yönetimiyle mümkün ve başarılı olur." dedi.

Gültepe Mahallesi'nde muhtarlarla bir araya gelen Saygılı, 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP'nin 33 bin konutun dönüşümle yenileneceğini vaat etmesine rağmen 5 yılda 33'te birini teslim edemediklerini belirtti.

İzmir depreminin durumu daha da vahim hale getirdiğini bildiren Saygılı, "İzmir'i halktan yana bir dönüşüm kurtarır, bu da ancak genelde ve yerelde AK Parti'nin yönetimiyle mümkün ve başarılı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Saygılı, İzmir'in en köklü ve öncelikli sorunlarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dinlediğinizde sanırsınız ki İzmir'i baştan yaratıyorlar. Ama ortada bir şey yok. Odalarla yürüttükleri danışıklı dövüşler ve çözümsüzlük hariç. ya beceremeyeceklerini biliyorlar ve siyasi risk görüyorlar ya da gerçekten bir akıl tutulması yaşıyorlar. İzmir'in kentsel dönüşüme en çok ihtiyacı olan ilçesi Konak da bu noktada biçare. Alt yapı da üst yapı da böylesi vurdumduymaz bir idarenin elinde perişan."

Saygılı, TOKİ'nin güvenilirliğinin bilindiğini belirterek, "Hep söyledik, yine söylüyoruz. Bıraksınlar, biz yapalım. Devletimiz, kira, vergi gibi desteklerle düşük maliyetlerle sayısız dönüşüme imza attı. Halkı avutarak, günü kurtarmanın da bir sınırı var. Biz, bu sınırın 2024 sandığı olacağına inanıyoruz. Yerelde de gerçek hizmete 5 kaldı. 5 ay sonra İzmirliler hizmet diyecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İzmir İl Başkanı: İzmir'i kentsel dönüşüm kurtarır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement