AK Parti'li Coşkun, Meclis'te Organik Çilek ve Kivi Dağıttı - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Coşkun, Meclis'te Organik Çilek ve Kivi Dağıttı

AK Parti\'li Coşkun, Meclis\'te Organik Çilek ve Kivi Dağıttı

Coşkun, çilek ve kivileri CHP'li milletvekilleri Genç, Onur ve Danışoğlu'na da ikram etti

06.11.2013 15:06

AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Meclis'te organik çilek ve kivi dağıttı.

Coşkun, Yalova'nın Altınova İlçesi Sermayecik Köyü'nde köylü kadınlar tarafından üretilen çilek ve kivileri, basın koridorunda gazetecilere de ikram etti. Temel Coşkun, kivi ve çilekleri burada karşılaştığı CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e verdi ve ürünlerin organik olduğunu söyledi.

Basın toplantısından çıkan CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur ve Ayşe Eser Danışoğlu'na da kivi ve çilekten ikram eden Coşkun, kivi ve çileğin organik olması ve nerede yetiştirildiği konusunda bilgi verdi.

Coşkun, organik olduğunu belirttiği çilek ve kivilerin, Yalova'nın Altınova İlçesi Sermayecik Köyü'nde köylü kadınlar tarafından üretildiğini belirterek, "Köy, çok çalışkan bir köydür ve çok iyi verim alıyorlar. Sadece 2013 yılındaki kazançları 1 milyon TL" dedi. Coşkun, organik çileğin İstanbul Bayrampaşa Hali'ndeki toptan fiyatının şu anda 10 TL olduğunu, parekende fiyatının manavlarda daha da yükseldiğini bildirdi.

Temel Coşkun, şu anda yurtdışına ihraç olmadığını ve üretimin daha da artması durumunda bunun yapılabileceğini söyledi.

Kivilerin organik olması nedeniyle, 3-4 gün aralarına elma konularak bekletildikten sonra yenmesi halinde tadının daha iyi alınabileceğini ifade eden Coşkun, Altınova İlçesi'nde yılda 10-15 bin ton arasında kivi üretimi olduğunu ve üreticinin yıllık gelirinin de 25-30 milyon TL arasında gerçekleştiğini bildirdi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'li Coşkun, Meclis'te Organik Çilek ve Kivi Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement