Alman medyası: Erdoğan'a yakın isimlerin kurduğu DAVA Partisi, 5 milyon seçmen potansiyeline sahip - Son Dakika
Politika

Alman medyası: Erdoğan'a yakın isimlerin kurduğu DAVA Partisi, 5 milyon seçmen potansiyeline sahip

Alman medyası: Erdoğan\'a yakın isimlerin kurduğu DAVA Partisi, 5 milyon seçmen potansiyeline sahip

Bild Gazetesi, Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler tarafından kurulan DAVA Partisi'nin, 5 milyon seçmen potansiyeline sahip olduğunu yazdı. Gazete ayrıca DAVA'yı "AK Parti'nin Almanya şubesi" olarak nitelendirdi.

29.01.2024 12:16  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler tarafından kurulduğu söylenen DAVA'nın, Almanya'da 5 milyon seçmen potansiyeline sahip olması Bild Gazetesi'ne manşet oldu. Haberde, DAVA'nın Almanya'daki Müslüman seçmenler üzerinde etkili olabileceği ve vatandaşlık yasasındaki değişiklikle partinin etkisini artırabileceği endişelerini ortaya koydu.

ALMANYA'DAKİ TÜRKLER ARASINDAKİ POPÜLERLİĞİ VURGULANDI

Bild, DAVA'nın politikalarını inceleyerek, partinin özellikle sosyal yardım ve mülteci politikasında nasıl bir duruş sergilediğini detaylı bir şekilde ele aldı. Gazete, DAVA'nın açık sınırlar ve sosyal yardımlarla çocuk ve yaşlı yoksulluğunu önleme amaçlarını vurgulayarak, bu politikaların nasıl algılandığını analiz etti. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki Türkler arasında yüksek popülerlik oranına sahip olduğunu hatırlatarak, DAVA'nın seçmen kitlesi üzerindeki potansiyelini güçlendirdi.

Alman Bild gazetesi: Almanya'da Erdoğan'ın arkadaşları tarafından kurulan DAVA partisinin popülerliği her geçen gün artıyor

DAVA SEÇİMLERDE YÜZDE 10 ALABİLİR

Gazete, DAVA'nın Federal Almanya seçimlerinde yüzde 10'luk bir orana ulaşabileceği tahmininde bulundu. Bu durum, Avrupa Parlamentosu seçimlerine doğru gidilen süreçte, DAVA'nın Almanya'daki siyasi arenada nasıl bir etki yaratacağını ve seçim dinamiklerini nasıl etkileyeceğini gündeme getirdi.

"AK PARTİ'NİN ALMANYA ŞUBESİ"

Partiyi "AK Parti'nin Almanya şubesi" olarak niteleyen Bild, "Erdoğan'ın, Almanya'daki partisinin 5 milyon seçmen kitlesi olacağı" iddiasında bulundu.

Son Dakika Politika Alman medyası: Erdoğan'a yakın isimlerin kurduğu DAVA Partisi, 5 milyon seçmen potansiyeline sahip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • salihb: Genel seçimde o kadar alsa hükümet şimdi değişmiş olurdu.Almanlar da ne dediğini bilmiyor. 32 8 Yanıtla
  • İmat Mustafa ELBABA: İsmini biz duymazken Almanya bu bilgileri neresinden uyduruyor acaba? 17 3 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Akp liler almanya da Türkiye gibi yönetilmek istemezler rahat olun 14 5 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Almanya Türkiye mi sosyalist parti kazanır Faso partiler degil 0 0 Yanıtla

Advertisement