Arafat'ın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Arafat'ın Ölüm Yıl Dönümü

Arafat\'ın Ölüm Yıl Dönümü

Fetih Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Bergusi, efsanevi lider Arafat'ın ölüm yıl dönümünde hapishaneden sızdırdığı açıklama nedeniyle hücreye konuldu.

12.11.2014 15:40

İsrail'in Hadarim hapishanesinde tutulan Fetih Hareketi'nin önemli isimlerinden Mervan el-Bergusi'nin, Filistin eski Devlet Başkanı Yasir Arafat'ın ölüm yıl dönümünde kaleme aldığı yazıyı dışarıya sızdırmasının ardından hücre hapsine alındı.

İsrail Esirler Cemiyeti tarafından yayımlanan açıklamada, Bergusi'nin, Arafat'ın ölüm yıl dönümünde hapishaneden sızdırdığı basın açıklaması niteliğindeki yazının ardından hücreye alındığı belirtildi.

Hapishanedeki diğer mahkumların Bergusi'nin hücre hapsine tepki olarak gardiyanları koğuşlara almadığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kaddura Faris, "Bergusi'nin hücreye alınması, işgalcinin (İsrail) siyaset ve emniyet kurumlarındaki endişenin ne derece olduğunu gösteriyor" diyerek, Arafat'ın mezarından, Bergusi'nin ise hapishanede İsrail'i korkuttuğunu ifade etti.

Bergusi hapishaneden sızdırdığı açıklamasında, Arafat'ın ölümünün İsrail ve ABD'nin kararıyla gerçekleştiğini belirtmiş, Filistinli mültecilerin ülkelerine geri dönme hakları, özgürlük ve bağımsızlık için en kısa yol olan direniş seçeneğine tekrar gereken önemin verilmesi çağrısı yapmıştı. Bergusi açıklamada, Filistin yönetiminden resmi olarak İsrail'i boykot etmelerini istemişti.

Filistin'in sembol isimleri arasında yer alan Fetih Hareketi üyesi Mervan el-Bergusi, 2002 yılından beri İsrail'deki hapishanelerde tutuluyor. Bergusi hakkında, müebbet, 40 ve 18 yıl olmak üzere 3 ayrı mahkumiyet kararı bulunuyor. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arafat'ın Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement