Arnavutluk, Kosova'daki NATO varlığını artıracak - Son Dakika
Politika

Arnavutluk, Kosova'daki NATO varlığını artıracak

Arnavutluk, Kosova\'daki NATO varlığını artıracak

Arnavutluk'un Priştine Büyükelçisi Petrit Malaj, gelecek yıl NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesindeki varlığını artıracağını açıkladı. Malaj, KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ile yaptığı görüşmede, Arnavutluk'un Kosova'nın güvenliği için KFOR'u desteklemeye devam edeceğini ve 2024'te varlığını artıracağını belirtti. Ayrıca, Malaj Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin diyalog yoluyla mümkün olduğunu vurguladı. Şu anda KFOR'da 27 ülkeden 4 bin 500'den fazla uluslararası askeri personel bulunuyor ve Arnavutluk'un 89 askeri personeli görev yapıyor.

15.11.2023 17:06  Güncelleme: 17:07

Arnavutluk'un Priştine Büyükelçisi Petrit Malaj, ülkesinin gelecek yıl NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesindeki varlığını artıracağını belirtti.

Büyükelçi Malaj, KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş ile KFOR'un başkent Priştine'deki ana karargahta bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Malaj, Ulutaş ile Kosova'daki güvenlik durumunu ele aldıklarını ifade etti.

Malaj, paylaşımında, "Ülkemizin en büyük önceliği Kosova olduğundan Arnavutluk'un KFOR'u desteklemeye devam edeceğini doğruladım. Aynı şekilde 2024'te Arnavutluk'un da varlığını artıracağından bu destek devam edecek." ifadelerini kullandı.

Malaj ayrıca, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkileri normalleştirmenin tek yolunun diyalogdan geçtiğini vurguladı.

Güvenlik ve istikrarı sağlamak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararı uyarınca, 12 Haziran 1999'da Kosova'da göreve başlayan KFOR'da, NATO üyesi 21 ve NATO üyesi olmayan 6 ortak ülke olmak üzere 27 ülkeden 4 bin 500'ün üzerinde uluslararası askeri personel bulunuyor.

Arnavutluk'un 89 askeri personeli, KFOR bünyesinde görev yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arnavutluk, Kosova'daki NATO varlığını artıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement