Azerbaycan'ın çalışma grubu üyeleri Hankendi'yi ziyaret edecek - Son Dakika
Politika

Azerbaycan'ın çalışma grubu üyeleri Hankendi'yi ziyaret edecek

Azerbaycan'ın Yevlah kentinde gerçekleştirilen 3. toplantının ardından alınan kararla Azerbaycan'ın çalışma grubu üyeleri 2 Ekim'de Hankendi'yi ziyaret edecek. Görüşmede insani konular, yeniden entegrasyon planı ve yangın sonrası yardımlar ele alındı. Azerbaycan tarafından Karabağ bölgesindeki sorunlara yönelik oluşturulan çalışma grubu üyeleri, Hankendi'yi ziyaret ederek sorunları yerinde çözmeyi planlıyor.

29.09.2023 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Azerbaycan ve Karabağ'daki Ermeni temsilcilerin arasındaki üçüncü görüşme Yevlah'ta başladı

BAKÜ - Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasındaki 3. görüşme Azerbaycan'ın Yevlah kentinde başladı. Görüşmede yeniden entegrasyon konuları ele alınıyor.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Ermeni nüfusun temsilcileri ile Azerbaycanlı yetkililer, bir kez daha bir araya geldi. Azerbaycan'ın Yevlah kentinde başlayan 3. görüşmede Azerbaycan tarafından görüşmeye Ermeni nüfusla temaslardan sorumlu Ramin Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Karabağ Özel Temsilci Yardımcısı Beşir Hacıyev ve özel temsilcilikten İlkin Sultanov katıldı. Ermeni nüfusu ise görüşmede Sergey Martirosyan ve David Melkumyan temsil ediyor. Toplantıda, ayrıca Rus barış gücünden de bir temsilci yer alıyor. Görüşmede "yeniden entegrasyon" konuları ele alınıyor.

Diyalog süreci devam ediyor

Azerbaycan ordusunun 19 Eylül'de Karabağ'da başlattığı ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardından Ermeni silahlı gruplar teslim olmuş, Ermeni nüfus ile Azerbaycanlı temsilciler arasında diyalog süreci başlamıştı. Operasyonun ardından Azerbaycan temsilcileri ile Karabağ'daki Ermeni nüfusun temsilcileri ilk görüşmeyi 21 Eylül'de Azerbaycan'ın Yevlah kentinde, ikinci görüşmeyi ise 25 Eylül'de Karabağ'daki Hocalı'da gerçekleştirmişti.

Azerbaycan\'ın çalışma grubu üyeleri Hankendi\'yi ziyaret edecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Azerbaycan'ın çalışma grubu üyeleri Hankendi'yi ziyaret edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement