Bakan Çelik'ten Molotofzede Aileye Ziyaret (2) - Son Dakika
Politika

Bakan Çelik'ten Molotofzede Aileye Ziyaret (2)

Bakan Çelik\'ten Molotofzede Aileye Ziyaret (2)

Şanlıurfa'dan milletvekili adayı olan Devlet Bakanı Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Siverek'e gitti.

27.04.2011 15:40

Bakan ÇELİK'TEN MOLOTOFZEDE AİLEYE ZİYARET (2)

"SİVEREK'İN İL OLMASI İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM"

Şanlıurfa'dan milletvekili adayı olan Devlet Bakanı Faruk Çelik, seçim çalışmaları kapsamında Siverek'e gitti. İlçede temaslarda bulunan ve sivil toplum örgütleri ile toplantı yapan Bakan Çelik, ilçenin en büyük hayali il olma isteğine, "Önümüzdeki süreçte büyükşehir belediyelerimizin sayısı artacak. Şanlıurfa da büyükşehirler arasına girecek. Her ne kadar Başbakanımız ilçelerin il yapılmasına konusuna sıcak bakmıyor olsa da, bu konudaki mücadelenizi bundan sonra beraber sürdüreceğim" dedi.

Öğle saatlerinde Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve milletvekili adaylarıyla birlikte Siverek'e giden Bakan Çelik, ilçe girişinde Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanloğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ve daire amirleri tarafından karşılandı.

İlk olarak Siverek Kaymakamlığı'na giden Bakan Çelik'e burada Kaymakam Hersanloğlu tarafından ilçeye ilişkin brifing verildi. Bakan Çelik, daha sonra Endüstri Meslek Lisesi toplantı salonunda, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşların hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Toplantının açılışında konuşan Bakan Çelik, Başbakan Erdoğan tarafından Şanlıurfa'ya gönderildiğini ve bir haftadır kentte incelemeler yaptığını hatırlattı. Kentte yaşanan sorunları yerinde görüp, beklentileri belirlemeye çalıştığını vurgulayan Faruk Çelik, "Yaşanan sıkıntıların çözümü için zaman kaybına tahammülümüz yok. Gördüğümüz sıkıntıları derleyip toparlayıp Ankara'da hizmete dönüştürmek için çalışacağız. Ben bu coğrafyayı, nüfus artışını görünce buralarda rutin çalışmayla başarı elde etmenin mümkün olmadığını anladım. Normal çalışmayla Şanlıurfa'yı marka şehir yapmamız çok zor. Onun için buranın hakkını vermek için Ankara'ya gitmeyeceğiz, Ankara'yı buraya getireceğiz. Başka çaresi yok ve ben bakan olarak her ay 3 günümü Şanlıurfa'da geçireceğimin sözünü veriyorum" diye konuştu.

Bakan Çelik, Siverek'in yıllardır il olma hayali kuran ilçelerin başında geldiğini ve bu yönde kendisine sorular yöneltileceğini de ifade ederek, "Siz sormadan cevap vereyim. Önümüzdeki süreçte büyükşehir belediyelerimizin sayısı çoğalacak. Büyük ihtimalle Şanlıurfa'da bunların arasında olacak. Her ne kadar Başbakanımız ilçelerin il olmasına ilişkin konuya sıcak bakmıyor olsa da; bu konudaki mücadelenizi bundan sonra beraber sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Çelik'in açılış konuşmasını yaptığı toplantı basına kapalı olarak devam etti. - Şanlıurfa/ Siverek

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Çelik'ten Molotofzede Aileye Ziyaret (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement