BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir Açıklaması

BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir Açıklaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında başsavcı ve seçim komisyonu başkanı ile görüştü.

12.02.2014 16:58

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, seçim çalışmaları kapsamında başsavcı ve seçim komisyonu başkanı ile görüştü. Hastane, iş adamı dernekleri ve odaları ziyaret eden Baydemir, "Urfa'nın kapılarını dünyaya açacağız" dedi.

Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, Eş Başkan Adayı Leyla Akça ile birlikte Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu'nu ziyaret etti. Seçim Komisyonu Başkanlığına giden Baydemir, Haliliye Belediye Başkan Adayı Bekir Benek ve partililer ile birlikte Şireciler Odası'na giderek Oda Başkanı Mahmut Akar ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Baydemir, "Yeni bir imar planına ihtiyacı var. Bir konutun fiyatı 800, 900 lira, bu zulümdür. Urfa bunu hak etmiyor. Turizm planlamasına ihtiyacımız var, ulaşım mastır planına ihtiyacımız var. Tarımsal kırsal kalkınmaya ihtiyacımız var" dedi.

Üretilen her değeri sadece ulusal pazara değil, uluslararası pazara sevk edecek projelere ihtiyaç bulunduğunu belirten Baydemir, "Sizlerle birlikte biz bunu başaracağız. Sadece seçim öncesi değil, seçim sonrası da görüşeceğiz. Sizlerle beraber planlayacağız, beraber hayata geçireceğiz" diye konuştu. Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye başkanlarının, milletvekillerinin maaşı dışında kim ki bir kuruş daha fazla alırsa o ona haramdır. Allah var gam yok, BDP var rant yok. Biz rantın önüne geçeceğiz. Haklının yanında yer alacağız. Siyasi fikri, inancı ne olursa olsun bu kentte yaşayan herkes bizim başımızın tacıdır. Herkesin hizmetkarı olacağız."

Kentin büyük bir hamle yapmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Baydemir, "Burası 12 bin yıllık Halil-ul Rahman şehri, burası inançlar merkezi, burası termal turizmin merkezi, burası kıyı şeridi merkezi, burası onlarca zenginliği olan bir alan" diyerek şöyle devam etti:

"Urfa bu kadere razı olacak mı olmayacak mı, bu Allah'ın vermiş olduğu bir kader değil. Yöneticilerin yanlış çizdiği bir kader, yanlış çizdikleri bir yol haritasıdır. Tercih Urfa'nındır, sizlerindir. 10 yıllık bir yerel yönetim deneyimimiz var. Urfa'nın kapılarını dünyaya açacağız inşallah. Yine de tercih Urfa halkının olacaktır. Tercih ne olursa başımız gözümüz üstünedir"

Şanlıurfa'nın avuç açmaktan vazgeçmesi ve hakkını istemesi gerektiğini vurgulayan Baydemir, "Hakkımızı doğru dille, doğru üslupla, cesaretle ve özgüvenle istememiz lazım. Önce Hakk'a, sonra halka güveneceğiz. Halkı ve STK'ları yanımıza alıp kapıyı çalacağız. Kapı kapanırsa pencereden gireriz. Pencere kapanırsa bacadan gireriz. Baca kapanırsa tünel kazarız ama yine içeri gireriz" diye konuştu. Baydemir ve beraberindekiler daha sonra özel bir hastaneyi ziyaret ederek Başhekim Op. Dr. Mehmet Yazar'la görüştü. Baydemir, yerel yönetimlerin yapması gereken sosyal ve alt yapısal çalışmalarla insanların hasta olmasını da önlediğini belirterek, bir nevi koruyucu hekimlik yaptığını da ifade etti.

BAYDEMİR'E ŞİİR OKUDULAR

Başdemir ve Akça daha sonra da Mezopotamya Kadın Çevre Kültür İşletme Kooperatifi'ni ziyaret etti. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Baydemir'e bir kadın şiir okudu. Bölge halkının teveccühüne layık olmaya çalışacağını belirten Baydemir, "Kadın özgür olmadan toplumun özgür olma şansı yoktur. Kadına şiddet uygulayan bir toplumun şiddetten kurtulma şansı yoktur" diye konuştu.

BDP'li eş başkan adaylarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren kadınlar, özel olarak hazırladıkları çiğ köfteyi ikram etti. Kooperatifteki kadınların kendi el emekleriyle üretip satışa sundukları tarhana, isot, reçelini sergilediler. Kadınları kutlayan Baydemir, "Kentimizde kocaman kocaman adamlar var ama bunu yapamıyorlar. Bu kentin kurtuluşu bundadır. Kendi ürünümüzü kendimiz işleyeceğiz. Kendi ürünümüzü kendimiz paketleyeceğiz. Pazarı bulmak belediyenin işi olacak, bizim işimiz olacak" dedi.

Baydemir ve beraberindekiler seçim çalışmaları kapsamında Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler Odası'nı da ziyaret etti. Oda Başkanı Nihat Taş, Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Akman, Denetim Kurulu Başkanı Mahmut Tokgöz, SMM Nurettin Kalaycı karşıladı. Mali müşavirlik sınavına hazırlanan kursiyerleri de ziyaret eden Baydemir, sınav tarihinin 8 Mart olduğunu öğrenince, "Sizin sınavınız, bizim sınavımızdan önceymiş. Yürekten başarılar diliyorum" diye konuştu.

Baydemir ve beraberindekiler, daha sonra TÜMSİYAD Urfa Şubesi'ni ziyaret etti. Şube Başkanı M. Sadık Sade ile görüşen Baydemir, halkın hizmetine talip olduklarını belirtti. Şanlıurfa'nın dünya kenti olduğunu ve hak ettiği noktada olmadığını belirten Baydemir, "Sahip olduğu potansiyeli maalesef henüz olması gerektiği şekilde değerlendirilmiş değildir. Bu sebeple 10 yıllık bir yerel yönetim deneyimimizle tecrübesini de yanımıza alarak inşallah bu mukaddes şehrin kapılarını dünyaya açacağız" dedi.

Sade de bütün ham maddenin dışarıdan getirildiğini Urfa sanayisinin sıkıntılı olduğunu, tarım şehri olmasına karşın bir türlü tarımsal sanayiye geçiş yapılamadığını söyledi.

Baydemir, Urfa'nın genç bir nüfusa sahip olduğunu her evliliğin bir konut ihtiyacı anlamına geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Burada benim meramım talebi karşılayacak bir arzı sunmaktır, toplumun, halkın konut ihtiyacını karşılayacak bir sürümü sağlamaktır. Şimdi siz o sürümü sağladığınızda ve girdileri maliyeti düşürdüğünüzde özellikle de arsa maliyetini düşürdüğünüzde hem çok sayıda konut inşa edilebilecek hem insanlar konut hakkına sahip olabilecek. Çok sayıda konut ihtiyacı demek kalıpçı, demirci, sıvacı, fayansçı demek, bu kentin bütün emekçilerinin, lokantacısına kadar hepsinin bundan nasiplenmesi, yani çarkın dönmesi demektir."

Yerel firmaları teşvik edeceklerini belirten Baydemir, "Yatırımcımız baş tacımızdır. Onu korumak onu geliştirmek, ona destek vermek kamunun da görevidir. Girişimcilerimizin de etnik ve inançsal kimliğine bakmayacağız" dedi.

Baydemir son olarak, Adana'da mevsimlik tarım işi yaparken traktör römorkunun üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Urfalı bir işçinin taziyesine gitti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement