BDP Van'da Kadın Kotası Uygulayacak - Son Dakika
Politika

BDP Van'da Kadın Kotası Uygulayacak

BDP Van\'da Kadın Kotası Uygulayacak

Van'da BDP İl Teşkilatı yerel seçim için çalışmalarını başlattı.

08.10.2013 17:31

Van'da BDP İl Teşkilatı yerel seçim için çalışmalarını başlattı. Parti binasında açıklamalarda bulunan BDP Başkan Yardımcısı Figen Yaşar, belediye başkanlıkları için Edremit, İpekyol ve Özalp ilçelerinde kadın kotası uygulanacağını söyledi. Yaşar, kadınların kotanın olmadığı yerlerde de aday olabileceklerini belirtti.

BDP Van İl binasında basın toplantısı yapan BDP İl Başkan Yardımcısı Figen Yaşar, 2014 yerel seçimlerinin startını verdiklerini açıkladı. Yaşar, belediye başkan aday adaylarının başvuru sürelerinin 7 ile 17 Ekim, belediye meclis üyelikleri için başvuruların 10 ile 30 Ekim tarihleri arasında olduğunu söyledi. Adaylar için ön seçim yapılacağını anlatan Yaşar, ön seçimde birinci çıkan kişinin belediye başkan adayları olacağını söyledi.

3 İLÇEDE KADIN KOTASI

Yapılacak yerel seçimlerde kadın kotası uyguladıklarınıda belirten Yaşar, "Belediye başkanlıkları için, Edremit, İpekyol ve Özalp ilçelemizde kadın kotası uygulanacaktır. Kadınlar kadın kotasının dışındaki yerlerde de aday adayı olabileceklerdir. Kadın kotası uyguladığımız il ve ilçelerde de eğilim yoklaması ve ön seçim yöntemi uygulanacaktır. Kadın aday adayları ile engelli aday adaylarından başvuru ücreti alınmayacaktır. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BDP Van'da Kadın Kotası Uygulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement