CHP'li Akar, Başkan Kocamaz'ı Eleştirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Akar, Başkan Kocamaz'ı Eleştirdi

CHP\'li Akar, Başkan Kocamaz\'ı Eleştirdi

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı Mersin’in kimyasını bozmakla suçladı.

20.06.2014 16:36

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı Mersin'in kimyasını bozmakla suçladı.

CHP İl Başkanı Akar, Kürtçe müzik yasağı iddiaları çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ı şöyle eleştirdi: "Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğundan bu yana Mersin'in kimyası bozulmaya başladı." Yıllardır Mersin'de çeşitli partilerin belediye başkanlığını kazandığını ve belediyeyi yönettiğini belirten Akar, şunları söyledi: "Biz hep beraber tüm Mersinliler Kürt ve Türk'üyle, Alevi ve Sünni'siyle Mersin'i bir kardeşlik ve barış şehri haline getirdik. Ancak, Kocamaz'ın seçimi kazanmasıyla beraber Mersin'in kimyası üç ay içerisinde bozulmaya başladı. Özellikle Sayın Burhanettin Kocamaz'ın aslı astarı olmayan belgelerle insanları suçlaması, sağa sola sürgün etmesi, Kırmızı Lacivert İşhanı ve Özel İdare binasında bulunan müstecirlere hiçbir gerekçe göstermeden kapı dışarı etmek istemesinin üzerine bir de belediyeye ait tesislerde Kürtçe müzik yapılmasıyla ilgili bir yasak getirildi." Halkın çok tepkili olduğunu anlatan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hepimiz çok tepkiliyiz. Çünkü Mersin'in kimyasını bozmaya çalışan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Bu, Mersin'in hayrına değil, Mersin'in faydasına değil, Mersin'in geleceğine hiç değil."

"SANATA KİM YASAK KOYABİLİR?"

Gösterilen tepki karşısında Başkan Kocamaz'ın yaptığı açıklamalarla bir şekilde yaptığını hafifletmeye çalıştığını belirten Akar, şunları söyledi: "Ama yaptığı kusur o kadar büyük ki örtemiyor daha da büyük kusurlar işliyor. Konuk sanatçıyı yasaklamış. Sanata kim yasak koyabilir? Siz bir şeye yasak ya koymuşsunuz ya koymamışsınızdır. Ama siz 'Şu sanatçı gelsin Kürtçe söylesin, şu sanatçı gelsin söylemesin' diyemezsiniz. Bu ikinci bir ayıptır. Biz, bunu bırakın Kürtçe müzik yapmayı, Türkçe müzik yapmaya da bir yasak getirilmiş olarak kabul ediyoruz. Bizim kardeşliğimize vurulmuş bir damga olarak görüyoruz, kardeşliğimize karşı açılmış bir savaş olarak görüyoruz. Başkanın yapmış olduğu uygulamayı bir an önce durdurmasını diliyoruz."

Kocamaz'ın göreve geldiği ilk gün belediye binasının kapısına astırdığı yazıya da değinen Akar, şunları söyledi: "Kapıdaki yazıyı da bir kez daha hatırlatıyorum. Mersin halkına karşı işlenmiş bir suçtur 'Bu kapıdan içeriye rüşvet giremez' yazısını asmak. Onu bir an önce kaldırmasını talep ediyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Akar, Başkan Kocamaz'ı Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement