74 yıl sonra CHP'nin kazandığı kentte aday şükür namazı kıldı - Son Dakika
Politika

74 yıl sonra CHP'nin kazandığı kentte aday şükür namazı kıldı

31 Mart Yerel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50 civarında oy alarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ahmet Akın, Balıkesir'in tarihi Zağnos Paşa Cami'nde esnaflarla beraber sabah namazını kıldı ve şükür duasında bulundu. Sonuca göre CHP, kentte 1950'den bu yana ilk kez seçim kazanmış oldu.

01.04.2024 10:01  Güncelleme: 10:05

CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, 31 Mart'ın kesin olmayan sonuçlarına göre yaklaşık yüzde 51 oyla seçilme başarısı gösterdi. Akın, başarısı sonrası Zağnos Paşa Cami'nde esnaflarla beraber sabah namazını kılarak şükür duasında bulundu.

ATATÜRK HUTBE OKUMUŞTU

Seçim yarışından zaferle ayrılan Ahmet Akın, sabah namazını Atatürk'ün hutbe okuduğu cami olarak da bilinen tarihi Zağnos Paşa Cami'nde kıldı. Namaz sonrası cami cemaatiyle sohbet eden Akın, Zağnos Paşa türbesine giderek dua okudu.

ÇALIŞANLARLA KONUŞACAK

İlk icraatını açıklayan Akın, "Memleketimize hayırlı olsun. Balıkesir aileme teşekkür ediyorum. İlk olarak çalışan kardeşlerime, belediyede çalışan arkadaşlarıma huzur içinde işlerine devam edeceklerini kendilerine anlatmak istiyorum. Sıkıntı korku olmasın. Onları rahatlatalım. Bir yola çıktık, yolumuza devam edelim. Hayır duamızı yaptık. Memleketimize mahcup olmayacağız" dedi.

"3 AYETEL KÜRSİ OKUDUM"

Kendisini cami bahçesinde gören vatandaşlar ise Ahmet Akın ile selamlaştı. Yaşlı bir teyze ise yanına yaklaşarak "Sen seçime giderken, ben sana 3 tane Ayetel Kürsi okudum. Allah yolunu açık etsin evladım" dedi. Akın, daha sonra sabah temizliği yapan belediye personelleri ile konuştu.

CHP'nin Balıkesir adayı seçimi kazanınca şükür namazı kıldı
74 yıl sonra CHP\'nin kazandığı kentte aday şükür namazı kıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 74 yıl sonra CHP'nin kazandığı kentte aday şükür namazı kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ankara null: kurtulamadik su dincilerden yaa 5 18 Yanıtla
    Selami Karagülle: Asıl biz şu dinsizlerden kurtulamadık 16 1 sait turk: niyeki? CHP kazanmış işte, adam müslüman ise namaz kılması neden rahatsız etti sizi? 14 1 Selami Karagülle: Burası Müslüman bir ülke buna kendini alıştırsan iyi olur aykırı olan sensin millet değil anladın namaz kılan birisini gördünüz mü kırmızı boğa görmüş gibi saldırıyorsunuz bu ayıp bir şey ya dinsizliğinizi bu kadar açığa vurmayın Çıkıp inanç özgürlüğünden bahsedeceksiniz sonra namaz kılanlara dinci diyeceksiniz adam bir de CHP’li ya 13 0
  • H celik: Laiklik elden gidiyahhhh 17 1 Yanıtla
  • Taner Ozkaya: aha gitti laiklik???? 16 2 Yanıtla
  • Selami Karagülle: Aynı görüşte olmasam da Balıkesir Büyükşehir belediye başkanlığına seçilen Sayın Ahmet Akın’ı tebrik ediyorum 8 0 Yanıtla

Advertisement