Erdoğan'ın Netanyahu'yu Hitler'e benzetmesi, İsrail Büyükelçilerinin Türkiye'ye dönüşünü engelledi - Son Dakika
Politika

Erdoğan'ın Netanyahu'yu Hitler'e benzetmesi, İsrail Büyükelçilerinin Türkiye'ye dönüşünü engelledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı bir etkinlikte Binyamin Netanyahu'yu Adolf Hitler'e benzetmesi İsrail'i kızdırdı. Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen "Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerimiz Türkiye'ye geri dönmeyecek" dedi.

28.12.2023 11:30  Güncelleme: 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Ekim'den bu yana Gazze'yi kan gölüne çeviren ve 21 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada Başbakan Binyamin Netanyahu'yu da Adolf Hitler'e benzetti. Erdoğan'ın yaptığı benzetme Tel Aviv yönetimini küplere bindirirken, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen yaptığı açıklamayla büyükelçilerin Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece Türkiye'ye geri dönmeyeceklerini söyledi.

İSRAİL İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ GERİLİM TIRMANIYOR

7 Ekim'den hemen öncesinde ilişkilerde normalleşme sürecine girmiş olan ve yıllar sonra karşılıklı büyükelçi atayan Türkiye ile İsrail arasında Gazze'deki savaş nedeniyle yeniden patlak veren gerilim derinleşiyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI COHEN'DEN DİPLOMATİK REST

İsrail'e karşı eleştirilerinin tonunu son haftalarda yükselten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Yahudi Soykırımı'nın mimarı Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'e benzetmesi sonrasında, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'den diplomatik bir rest geldi.

"BÜYÜKELÇİLERİMİZ TÜRKİYE'YE GERİ DÖNMEYECEK"

Haaretz gazetesinin haberine göre Cohen,"Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerimiz Türkiye'ye geri dönmeyecek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir etkinlikte "Sizin Hitler'den ne farkınız var ya. Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı?" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın sözlerine sosyal medyadan yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Erdoğan, bize ahlak dersi verebilecek son kişidir" demişti.

Erdoğan\'ın Netanyahu\'yu Hitler\'e benzetmesi, İsrail Büyükelçilerinin Türkiye\'ye dönüşünü engelledi

Son Dakika Politika Erdoğan'ın Netanyahu'yu Hitler'e benzetmesi, İsrail Büyükelçilerinin Türkiye'ye dönüşünü engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ersin yücel: Feci üzüldüm çok üzüldüm acayip üzüldüm Zalimler için yaşasın cehennem 66 2 Yanıtla
  • kenan mutlu: Katil sırtlan sürüsünün ülkemizde işi yok gelmesinler zaten insan artıkları 37 3 Yanıtla
  • Yuksel Kalinci: Şeytan temsilcilerinin Türkiye’de ne işi var. Türkiyedeki ahbaplarını da alıp gitsinler! 32 3 Yanıtla
  • Aydın Bedir: Cehemneme gidin ve dönmeyin orada yanın insallah 28 1 Yanıtla
  • Serkan Basar: sisi yede neler demişlerdi ama bir yıl sonra bir baktım el ele kol kola :) 11 5 Yanıtla
  • Mehmet Aydın: Yani İsrail elçisini biz göndermedik öylemi Bizim elçi orada hala Ticaret tam gaz Kim kimi kekliyor 3 0 Yanıtla

Advertisement