CHP'de Esenyurt krizi! Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, eski yönetimi eleştirdi: Boş kasa ile devraldık - Son Dakika
Politika

CHP'de Esenyurt krizi! Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, eski yönetimi eleştirdi: Boş kasa ile devraldık

CHP\'de Esenyurt krizi! Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, eski yönetimi eleştirdi: Boş kasa ile devraldık

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Esenyurt Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Özer, göreve başladıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eski belediye başkanı tarafından yapılan işe alımların halkçı belediyecilik anlayışına aykırı olduğunu ve zarar verdiğini belirtti. Özer, usule uygun olmayan işe alımların feshedildiğini ve ihtiyaç olduğu takdirde yeni alımlar yapılacağını ifade etti.

06.04.2024 17:57  Güncelleme: 18:02

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Esenyurt Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Özer göreve başladıktan sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özer, "Eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurt'umuza zarar vermektedir. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır" dedi.

Yerel seçimlerin ardından Esenyurt'ta yeni bir tartışma başladı. 2019'da Kemal Deniz Bozkurt ile Esenyurt Belediyesi'ni kazanan CHP, 2024'te Ahmet Özer'i aday gösterdi. Seçimlerde en çok oyu alan Ahmet Özer, Esenyurt Belediye Başkanı seçildi. Mazbatasını alıp göreve başlayan Özer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla eski yönetime sert sözlerle yüklendi.

"ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN İHTİYAÇ DIŞI İŞE ALIMLAR YAPILDI"

Ahmet Özer'in sosyal medya paylaşımında, "Seçim sürecindeki başarı ivmemiz görüldükten sonra eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Öyle ki bu etik ve işe uygun olmayan alımlar seçim sonuçlarının belli olduğu 31 Mart'tan sonra da devam etmiştir. Değerli Esenyurt halkı; biz seçim öncesi verdiğimiz 'kimsenin ekmeği ile oynamayacağız' sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir" ifadeleri yer aldı.

Esenyurt'un yeni belediye başkanından eski yönetime eleştiri: Boş kasa ile devraldık

"BELEDİYEYİ BOŞ KASA İLE DEVRALDIK"

Başkan Ahmet Özer, "Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurt'umuza zarar vermektedir. Kasıtlı bir anlayışla alınan bu yeni işe alımlar yeni yönetimi zora sokmak için atılmış bir adımdır. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır. Ancak belirtmek isteriz ki ihtiyaç olduğu takdirde belediye başkanlığımızca yeni alımlar yapılacaktır" dedi.

Esenyurt'un yeni belediye başkanından eski yönetime eleştiri: Boş kasa ile devraldık

ÖNCE ELEŞTİRDİ SONRA TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Ahmet Özer,devir teslim töreni sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt'a, bugüne kadar Esenyurt'a olan katkıları için teşekkür ediyorum. Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Özgür Karabat ve İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Ergin ile devir teslim törenimizde bir aradaydık. Şimdi, içimizin umutla dolduğu anları birlikte yaşayacağız. Daha yaşanabilir daha güzel bir şehir için çalışmaya hazırız. Esenyurt'umuzu geleceğe hazırlayacak güzel projelere imza atmak üzere yola çıktık. Yeni dönemle birlikte daha adil daha katılımcı daha ulaşılabilir ve daha eşit bir Esenyurt için hep birlikte çok çalışacağız sevgili komşularım! Nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle" ifadelerini kullanmıştı.

Esenyurt'un yeni belediye başkanından eski yönetime eleştiri: Boş kasa ile devraldık

Son Dakika Politika CHP'de Esenyurt krizi! Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, eski yönetimi eleştirdi: Boş kasa ile devraldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Mehmet Aytekin: Sanki kendisi dolu kasayla bırakacak 161 70 Yanıtla
    Harun Çelik: Nerden biliyorsun kahinmisin 59 80 Oğuz Kuru: olan Esenyurt halkına olacak 82 19 Aytekin İslamoğlu: Dua et kasa var ya oda olmasaydı!! 38 20
  • erol damar: aynı mokun kahve rengisi 141 45 Yanıtla
  • Cihan CANKAYA: Yani örgüte, partiye , delegelere para yetismiyor 114 14 Yanıtla
  • Arzum Baskara: Senide gorcez haci dayi 93 25 Yanıtla
  • Bayram : Eeeee doldur ozaman. Doldurun ispatlayin kendinizi.. 79 27 Yanıtla
    İlker Güner: Ya arkadaş sizin bunca yılda bosalttiklariniz 5 yılda dolar mı? İlik mi kaldı somurmediginiz? Bir de ne güzel diyorsun biz bosalttik siz doldurun, ayıp ya. 4 3
  • Thecaptainblack: Borç ödemiştir sorsan 91 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement