İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki: Batı Şeria'da kapsamlı grev - Son Dakika
Politika

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki: Batı Şeria'da kapsamlı grev

İsrail\'in Gazze\'ye saldırılarına tepki: Batı Şeria\'da kapsamlı grev

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırıları protesto etmek amacıyla işgal altındaki Batı Şeria'da kapsamlı bir grev düzenlendi. Bankalar, bakanlık kurumları, okullar, üniversiteler ve dükkanlar bir gün boyunca kapılarını kapattı. Grev kapsamında ekmek fırınları ve eczaneler dışında tüm ticarethaneler kepenk kapattı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırıda 100 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

01.11.2023 11:50  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki için yüzlerce Filistinli, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gösteri düzenledi.

Filistinli direniş grupları ve aktivistlerin çağrısıyla Ramallah'taki Birleşmiş Milletler binası önünde toplanan Filistinliler, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etti.

Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar attı.

AA muhabirine konuşan Filistinli aktivist Rabii el-Mısri, "Sadece BM'ye değil tüm dünyaya, yok edilen, kameralar önünde insanlığa karşı işlenen en ağır suçlara maruz kalan bir halk olduğumuzun mesajını vermek için buradayız." dedi.

Seslerini duyurmak için toplandıklarını vurgulayan Mısri, dünyanın çocukların öldürülmesini izlediğini, hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Mısri, "75 yıldır BM kararlarının uygulanmasını talep ediyoruz, ancak bizi duyan yok." diye konuştu.

İsrail'in dün Gazze Şeridi'nde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıyı protesto için Batı Şeria'da bugün kapsamlı greve gidilmişti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 326'sı asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze'de Kassam Tugayları'nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 648'i çocuk 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 130 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail ordusu, Gazze'ye 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırılarının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki: Batı Şeria'da kapsamlı grev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement