İtalya Dışişleri Bakanı: Kaddafi'nin öldürülmesi ciddi bir hataydı - Son Dakika
Politika

İtalya Dışişleri Bakanı: Kaddafi'nin öldürülmesi ciddi bir hataydı

İtalya Dışişleri Bakanı: Kaddafi\'nin öldürülmesi ciddi bir hataydı

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin ölümüne değinerek, 'Kaddafi'nin öldürülmesine izin vermek ciddi bir hataydı' dedi. Tajani, Kaddafi'nin ölümüyle Libya'ya ve Afrika'ya siyasi istikrarsızlık geldiğini belirtti ve kendisinden sonra gelenlerden daha iyi olduğunu söyledi.

17.08.2023 17:19  Güncelleme: 19:26

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani'den yıllar sonra "Kaddafi" itirafı geldi. Tajani, eski Libya lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesinin hata olduğunu söyledi.

İTALYA'DAN YILLAR SONRA "KADDAFİ" İTİRAFI

İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Antonia Tajani, Toskana bölgesinde katıldığı bir etkinlikte 2011 yılında öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Tajani, Kaddafi'nin öldürülmesinin hata olduğunu söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı: Kaddafi'nin öldürülmesi ciddi bir hataydı
İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani

"KADDAFİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İZİN VERMEK HATAYDI"

Tajani, ""Kaddafi'nin öldürülmesine izin vermek ciddi bir hataydı. O demokrasi modeli olmayabilir, ama onun ölümüyle Libya'ya ve Afrika'ya siyasi istikrarsızlık geldi. O, kesinlikle kendisinden sonra gelenlerden daha iyiydi" ifadelerini kullandı. Tajani ayrıca, İtalya'nın Kaddafi ile yapılan anlaşmalar sayesinde göç akışını durdurabildiğini, durumun daha istikrarlı hale geldiğini vurguladı.

KADDAFİ, 2011 YILINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Kaddafi, Libya'daki iç savaşta devrilmesinin ardından NATO destekli Ulusal Geçiş Konseyi askerleri tarafından yakalanarak linç edilip 20 Ekim 2011 yılında öldürülmüştü.

İtalya Dışişleri Bakanı: Kaddafi'nin öldürülmesi ciddi bir hataydı
Muammer Kaddafi
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İtalya Dışişleri Bakanı: Kaddafi'nin öldürülmesi ciddi bir hataydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement