Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru - Son Dakika
Politika

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül itibariyle başlatılan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu ve başvurulardan 32 bin 98'inin anlaşmayla sonuçlandığını bildirdi.

18.12.2023 10:15

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 1 Eylül itibariyle başlatılan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu açıkladı.

32 BİNDEN FAZLA BAŞVURU ANLAŞMAYLA SONUÇLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç paylaşımında, "1 Eylül tarihinden itibaren başlattığımız kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru oldu. Bu başvurulardan 32 bin 98'i anlaşmayla sonuçlandı. Böylece 64 bin kiracı ve kiralayandan oluşan vatandaşımız dava yoluna gitmeden dostane bir şekilde uyuşmazlığı çözdüler" ifadelerine yer verdi.

"YARGININ İŞ YÜKÜ AZALDI"

Tarafların anlaşması, tahliyeleri ve yeni kiralama ihtiyacını azaltarak kira fiyatlarının düşmesine katkı sağladıklarını belirten Tunç şöyle devam etti:

"Ağustos ayında 20 bin kira davası açıldığını düşündüğümüzde 3,5 ayda yaklaşık 70 bin dava açılması muhtemel iken dava sayısının 13 bin 923'te kalması yargının iş yükünün de azalmasını sağladı. En önemlisi de kiracı ev sahibi tartışmalarını aza indirerek toplumsal barışa da hizmet etti."

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığını arabuluculuk sistemi çözüyor! 76 bin başvurunun 32 bini anlaşmayla sonuçlandı
Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Selim Kayisi: Yani bu, şu demek oluyor. Bizim yanlış yaptığımız politikalar sonucu 153560 kişi mağdur oldu. Biz de bu mağduriyet bitsin diye arabuluculuk sistemi oluşturduk. bu sayede 64bin kişinin mağduriyeti çözüldü hala mağdur olan kişiler var ama. 23 1 Yanıtla
  • bülent C.: Sosyal konutlar çoğalmadıkca hiç birşey çözülemez. Devlet destekli evi olmayanlara ucuz kredi ve 10 - 15 yıl taksitle evler yapılmalı. Evi olana kredi verilmemeli. Evi olmayana kiracılara evler yapılmalı. İşte o zaman ev fiyatları ve kiralar düşer . Yoksa gerisi yalan ve hayal. 10 1 Yanıtla
  • salihb: Konut sorununun bu şekilde çözüleceğini zannediyorlar. Kendi üzerinde, aynı ev içerisinde yaşayacak aile içerisinde üzerinde ev olmayanlara Hazine arazilerden 250 metrekare olarak tahsis edilecek arsalara kendi imkanları ile ev yapabileceklere Ruhsat resmi harç vs bedeli olmadan araziyi vermek zorundalar. tapu kaydına şu şekilde şerh düşülmeli . Bu arsanın alım satım işleri yapılamaz. yapılaşmayı da max 2 kat ver bakalım nasıl çözüyorsun olayı. 7 1 Yanıtla

Advertisement