Mahkeme, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti - Son Dakika
Politika

Mahkeme, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının kültür-sanat faaliyetleri için kiralanması ihalesinin iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi. İmamoğlu, "Zamanlaması manidar" dedi.

03.04.2020 09:55  Güncelleme: 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında kültür-sanat faaliyetleri için girdiği TCDD'nin kiralama ihalesine yaptığı itirazda sonuç belli oldu.

Kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından duyurdu.

"ZAMANLAMASI MANİDAR"

İmamoğlu ihalenin iptaline yönelik yaptıkları itirazın reddedildiğini şu sözlerle duyurdu: "Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştay'a götüreceğiz."

İBB Başkanı ayrıca kararın verilme zamanını da eleştirdi ve"Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır" dedi.

Mahkeme, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti

NE OLMUŞTU?

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında bulunan depoları kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılması amacıyla kiralamak için ihaleye çıkmıştı. İhaleye katılanlardan da biri de İBB'ydi. İBB, iştiraklerinden oluşan konsorsiyumla katıldığı ihalede pazarlık için davet edilmedi ve ihale diğer şirkete verildi. Bu kararın ardından İBB'nin avukatları da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne ihalenin iptali için başvuruda bulundu.

Mahkeme, İBB\'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti

Son Dakika Politika Mahkeme, İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerine yaptığı itirazı reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement