MHP'de Şok İstifa - Son Dakika
Politika

MHP'de Şok İstifa

MHP\'de Şok İstifa

MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan görevinden istifa etti.

13.10.2011 14:36  Güncelleme: 15:02

MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkarslan görevinden istifa etti. Türkarslan, seçim sonrası Genel Merkez'e sunduğu raporda il ve ilçe yönetimlerinde revizyona gidilmesi gerektiğini belirtmişti.

Türkarslan, "Eğer bir değişiklik olmazsa bu görevde kalmamın bir anlamı yok. Bu yapıyla iş yürümez" diyerek rest çekmişti. Genel Merkez'in resti gördüğü ve Türkaslan'ın istifasını istediği öne sürüldü.

MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun milletvekili adayı olabilmek için istifa etmesinin ardından bu göreve atanan Hasan Ali Türkarslan, 12 Haziran genel seçimlerinden sonra partinin aldığı sonucu değerlendirdiği raporunda il ve ilçe yönetimlerinde revizyona gidilmesini şart koşmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Genel Başkan Yardımcıları ile görüşen Türkarslan, "Eğer bir değişiklik olmazsa bu görevde kalmamın bir anlamı yok. Bu yapıyla iş yürümez" diyerek, rest çekti. Türkarsalan'ın bu resti Genel Merkez'de kabul görmedi. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkanı Semih Yalçın, Türkarslan'ı telefonla arayarak "İsteğinizi uygun bulduk. Bu süreçte yoruldunuz. Hizmetlerinizden ötürü teşekkür ederiz" dedi.

Bunun üzerine Türkarslan, istifasını Genel Merkez'e faksladı.

KIRGINLIĞI YOK

Hasan Ali Türkarslan, Genel Merkez'e bir rapor sunduğunu hatırlatarak, "Raporu sunduğumda Genel Merkez'den affımı da istemiştim. Bana 'değerlendirelim' denmişti. Parti yöneticimiz arayarak isteğimi uygun bulduklarını bildirdi. Herhangi bir kırgınlık, küskünlük kesinlikle yok. Genel merkezimizin de uygun görmesi durumunda yönetim kurulumuz kendi içinden il başkanını seçecektir" diye konuştu.

KONGRE SÜRECİ BAŞLIYOR

Türkarslan'ın istifası parti içinde olumlu karşılandı. Önümüzdeki günlerde genel merkezden gelen heyetin il yöneticileri ile görüşmesi bekleniyor. Önümüzdeki ay ilçe kongrelerinin başlayacak olması nedeniyle il başkanlığı koltuğuna deneyimli bir ismin atanması bekleniyor. Kulislerde il başkanlığına İl Sekreteri Şükrü Çakır, Teşkilat Başkanı Sait Şanlı, Veysel Şahin, Murat Çakal ve Necat Karataş'ın atanacağı konuşuluyor. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika MHP'de Şok İstifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement