Milletvekilleri Yeni Yasama Yılında Yeni Binada - Son Dakika
Politika

Milletvekilleri Yeni Yasama Yılında Yeni Binada

Milletvekilleri Yeni Yasama Yılında Yeni Binada

TBMM'nin yeni Halkla İlişkiler Binası, 30 Ağustos'ta tamamlanacak Yeni binada minyatür, çini gibi klasik sanat eserlerinden örnekler yer alacak Milletvekillerinin çalışma odalarından ana binaya geçişini sağlamak üzere yapılan 140 metrelik tünelde 3 boyutlu sihirli resimler olacak, burada her ilin tarihi, kültürel unsurları yansıtılacak

27.07.2013 11:02

Meltem Yılmaz - Milletvekilleri, 1 Ekim'de açılacak yeni yasama döneminde, yeni odalarına kavuşacak.

Milletvekilleri, 1985'ten beri kullandıkları TBMM Kampüsü'ndeki 9 metrekare büyüklüğündeki çalışma ofislerinden, yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Halkla İlişkiler Binası'na taşınacak.

İnşaat çalışmalarını yürüten firma, 4'ü bodrum kat ve zemin olmak üzere toplam 11 kattan oluşacak binayı 30 Ağustos'ta teslim edecek.

TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, inşaat çalışmaları hakkında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Çiftçi, "30 Ağustos olarak söz verildi, firma, teslim edecek. Meclis ekimde açıldığında oraya yerleşecek şekilde tedbir alıyoruz" dedi.

Bu hafta sonu, en üst kattan başlayarak binanın ince temizliğine başlayacaklarını anlatan Çiftçi, "Milletvekilleri odalarındaki masaları yerleştiriyoruz. Yukarıdan aşağıya inerek tefrişatı tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

-Sanat eserleri süsleyecek

Bir komisyon kurduklarını dile getiren Çiftçi, bu komisyonun kanaati, kararları doğrultusunda koridorlarda klasik sanatlardan minyatür, resim, çini gibi tabloların yer alacağını belirtti.

Çiftçi, milletvekillerinin çalışma odalarından ana binaya geçişini sağlamak üzere yapılan 140 metrelik tünelde ise 3 boyutlu sihirli resimler olacağını söyledi. Çiftçi, burada her ilin tarihi, kültürel unsurlarının yansıtılacağını ifade etti.

-"Keşke su çıksa"

Yeni binanın temelinden su çıktığı iddialarına ise Çiftçi, "Yok öyle bir şey. Su çıksa keşke, bizim işimize yarayacak. Destek Hizmetleri Başkanlığı, su çıkması için dört gözle bekliyor. Biraz daha yeterli su çıksa da kampüsteki çimenlerimizi yeraltı suyuyla, tabii suyla sulasak diye" şeklinde yanıt verdi. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milletvekilleri Yeni Yasama Yılında Yeni Binada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement