Muş'taki Deprem - Son Dakika
Politika

Muş'taki Deprem

Muş\'taki Deprem

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, ilçede dün yaşanan depremin merkez üssü Sultanlı köyünde 108 aileye gıda yardımı yapıldığını bildirdi.

27.03.2012 17:29

Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, ilçede dün yaşanan depremin merkez üssü Sultanlı köyünde 108 aileye gıda yardımı yapıldığını bildirdi.

Sultanlı köyünde incelemelerde bulunan kaymakam Görükmez, 3 ekipten oluşan hasar tespit komisyonun çalışmalarına aralıksız devam ettiğini söyledi. Köydeki evlerin yüzde 80'inin kullanılamaz durumda olduğunu belirten Görükmez, "Sultanlı köyünde ön hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Sultanlı'da 108 depremzede aileye gıda yardımı yaptık. Gıda paketlerimizde bir ailenin temel ihtiyacı olan tüm malzemeler mevcut" dedi.

Rüstemgedik beldesinde de hasarlı evlerin olduğunun tespit edildiğini kaydeden Görükmez, hasar tespitinden sonra kapsamlı bir değerlendirme yapılacağını belirtti.

Ağır hasarlı evlerin afet kapsamında değerlendirileceğini ve vatandaşların konut hakkı kazanabileceğini ifade eden Görükmez, "Ancak buna benzer afetler buralarda yaşandığı için bazı vatandaşlarımız daha önce konut hakkını elde etmişti. Bu vatandaşlar, evleri hasarlı olsa bile ikinci defa bu konut edinme hakkından faydalanamayacak" diye konuştu.

Evleri hasarlı olan ailelerin Bulanık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kız pansiyonunda misafir edildiğini, şu anda yurtta 60 vatandaşın kaldığını bildiren Görükmez, mağdur vatandaşların her zaman yanında olduklarını, ihtiyacı olan tüm ailelerin yurtta kalabileceğini söyledi.

Kaymakam Görükmez, mevsim koşullarından dolayı vatandaşlara çadır dağıtılmayacağını, mevcut hava şartlarında dağıtılacak çadırın anlam ifade etmeyeceğini dile getirdi.

Beraberindeki heyetle daha sonra Rüstemgedik beldesinde hasar gören 700. Yıl İlköğretim Okulu'nda da incelemede bulunan Görükmez, ilçede eğitim ve öğretim aksamadan devam ettiğini, beldedeki bu okulda ciddi hasar olduğunu, teknik heyetin incelemesi sonrası bu okula sağlam raporu verilmezse, burada eğitimini sürdüren 400 öğrencinin beldedeki Bedevi Baran İlköğretim Okulu'nda eğitimlerini sürdüreceklerini kaydetti.

- MUŞ

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement