Mustafa Sarıgül: "200 Kilometre Metroyu Yapmadığım Anda Bir Daha Aday Olmam" - Son Dakika
Politika

Mustafa Sarıgül: "200 Kilometre Metroyu Yapmadığım Anda Bir Daha Aday Olmam"

Mustafa Sarıgül: "200 Kilometre Metroyu Yapmadığım Anda Bir Daha Aday Olmam"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, “200 kilometre metro yapan bir belediye olarak anılacağız. 200 kilometre metroyu yapmadığım anda bir daha aday olmam. Sözüm sözdür” dedi.

17.03.2014 15:30

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, "200 kilometre metro yapan bir belediye olarak anılacağız. 200 kilometre metroyu yapmadığım anda bir daha aday olmam. Sözüm sözdür" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Perpa'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil, Şişli Belediye Başkan Adayı Hayri İnönü ve Kağıthane Belediye Başkan Adayı Serdar Kurşun'un da eşlik ettiği ziyarette, Mustafa Sarıgül konferans salonunda esnafa seslendi.

300 binin üzerinde vatandaşın Perpa'dan ekmek yediğini söyleyen Sarıgül, "Günde 60 bin ile 80 bin yurttaşımızı ağırlıyor. 14 bin ve 17 bin araç Perpa'ya giriş- çıkış yapıyor, 2 buçuk milyar dolar da ülkemizin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Bu yüzden Perpa'ya iyi bakılması gerekir. Burada 5 bin marka var ama hangisi dünya markaları içerisinde. Bir ülke markasıyla güç kazanır. İtalyaların, Fransızların, İspanyaların, Almanların markası var ama koca Türkiye Cumhuriyeti'nin bir tane markası yok. O markaları inşallah ve inşallah bizler taşıyacağız" dedi.

Ulaşımı çok önemsediklerini söyleyen Sarıgül, "200 kilometre metro yapan bir belediye olarak anılacağız. 200 kilometre metroyu yapmadığım anda bir daha aday olmam. Sözüm sözdür. İstanbul Büyükşehir Bütçesinin yaklaşık olarak 60 milyar dolar bir bütçesi var. Bir kilometre metro da 50 milyar dolara mal ediliyor. Bazen 45'e bazen 55'e oluyor. Yani zeminin durumuna göre değişiyor. Bunu hocalarımızla birlikte detaylı bir şekilde çalıştık. Metroyu özendirmediğinizi taktirde, lastikli aracı özendirdiğiniz sürece 300 tane değil, 500 tane kavşak yapılırsa hiçbir anlamı yok. Ama araçlı bir vatandaşımızın metroya binmesi için mutlaka aktarma istasyonları olması lazım" şeklinde konuştu.

Esnafa başkan olduğunda Perpa'nın dış ve içyapısı ile ilgili çalışmalar yapacağının sözünü veren Mustafa Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir tek esnafımızdan para almadan Perpa'nın dış cephesini yapacağız. Dış cephede de mimarlar ve mühendisler odasıyla bir yarışma planlayacağız. O yarışmada ilk 6 seçilen eseri sizlerin oylamasına sunacağız ve Perpa dışarıdan baktığınız zaman bir başka ölçüler içerisinde olacak. İçine girince de çok soğuk bir havası var. 15-20 milyon dolarlık bir rakam bu. Esnaflarımız bunu yapmak ister ama şartları ve koşulları el vermez. Ekonominin ne noktada olduğunu biliyorum."

Mustafa Sarıgül, Perpa'daki esnaf ziyaretinin ardından Zeytinburnu'ndaki Matbaacılar Sitesi'ni ziyaret etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mustafa Sarıgül: '200 Kilometre Metroyu Yapmadığım Anda Bir Daha Aday Olmam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement