Ortadoğu Barış Süreci - Son Dakika
Politika

Ortadoğu Barış Süreci

Ortadoğu Barış Süreci

FKÖ İcra Kurulu Üyesi Aşravi: "ABD'nin, İsrail'e baskı yapması, iki ülke arasında var olan güvenlik anlaşmalarından dolayı mümkün değil" "Mescid i Aksa'yı korumak için yeterli gücümüz yok"

22.06.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYS EBU SEMRA - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Kurulu Üyesi Hanan Aşravi, "ABD'nin, Ortadoğu'da barış sürecinin tamamlanması için İsrail'e baskı yapması, iki ülke arasında var olan güvenlik anlaşmalarından dolayı mümkün değil" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Danny Danon'un, "Filistin devleti kurulmayacak. Kerry siyasi çözümlerle gelse bile buna müsade etmeyeceğiz" şeklindeki ifadelerini  AA muhabirine değerlendiren FKÖ'nün ilk kadın üyesi Aşravi, sözkonusu açıklamaların İsrail'in gerçek siyasetini yansıttığını ve İsrail'in Ortadoğu'da barış istemediğinin açık bir göstergesi olduğunu belirtti.

Filistin hükümetinin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin başlattığı süreci desteklediğini söyleyen Aşravi, süreci engellemeye çalışan tarafın İsrail olduğuna dikkati çekerek, "Kerry, çabalarının olumlu sonuç vermesini istiyorsa uluslararası hukuk kurallarına uyması için İsrail'e baskı yapmalıdır" diye konuştu.

ABD'nin, Ortadoğu'da barış sürecinin tamamlanması için İsrail'e baskı yapmasının iki ülke arasında var olan güvenlik anlaşmalarından dolayı mümkün olmadığını dile getiren Aşravi, yine de bu konuda umutsuz olmadığını, ABD'nin, çıkarlarına zarar gelmesi durumunda İsrail ile aralarındaki ilişkiyi yeniden gözden geçirebileceğini savundu.

"Mescid-i Aksa'yı korumak için yeterli gücümüz yok"

İsrail'in, Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine Yahudi mabedi inşa edeceğine dair iddialara değinen Aşravi, "İsrail, Kudüs'ü Yahudileştirmek için planlı bir şekilde çalışıyor. Filistin yönetimi ve halkı bu konuda mücadele ediyor ancak Mescid-i Aksa ve mukaddes mekanları korumak için yeterli gücümüz yok" dedi.

İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Danny Danon, katıldığı bir televizyon programında, "İsrail halkını yanıltmayı bırakalım. Filistin devleti kurulmayacak. Kerry siyasi çözümlerle gelse bile buna müsade etmeyeceğiz. İsrailliler artık Batı Şeria'da yerleşimci olmayacaklar" şeklinde konuşmuştu. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ortadoğu Barış Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement