İmran Han suikast girişimiyle ilgili suçladığı Pakistan Başbakanı konuştu: Kanıtlanırsa istifa edeceğim - Son Dakika
Politika

İmran Han suikast girişimiyle ilgili suçladığı Pakistan Başbakanı konuştu: Kanıtlanırsa istifa edeceğim

Suikast girişiminde bacağından yaralanan İmran Han, saldırıyla ilgili Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i ve hükümeti suçlamıştı. İddialar karşısında sessizliğini bozan Şahbaz Şerif, düzenlenen suikast girişiminde bir parmağı olmadığını ifade ederek, "Bu komplonun bir parçası olduğum kanıtlanırsa istifa edeceğim" şeklinde konuştu.

05.11.2022 23:01  Güncelleme: 07:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, erken seçim için destekçileriyle birlikte konvoy oluşturarak 28 Ekim'de başkent İslabamad'a doğru hareket etmişti. Konvoya, Punjab eyaletinin Wazirabad kentin yakınlarında ateş açılmış ve Han bacağından yaralanmıştı. Han'ın saldırıyı Başbakan Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Servisler Arası İstihbarat (ISI) Başkan Yardımcısı Tümgeneral Faisal Nasir'in düzenlediğini söylemesinin ardından Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'ten açıklama geldi.

"KANIT GELİRSE BU KOLTUKTA OTURMAM"

Şerif, İmran Han'a düzenlenen suikast girişiminde bir parmağı olmadığını söyleyerek, "İmran Han beni, İçişleri Bakanı'nı ve askeri bir yetkiliyi suçladı. Bu komplonun bir parçası olduğum kanıtlanırsa istifa edeceğim. Eğer İmran Han saldırısının arkasında benim olduğuma dair kanıt gösterirse bu koltukta oturmaya devam etme hakkım yok" ifadelerini kullandı.

KONUŞMA YASAĞI GETİRİLDİ

Gün içerisinde Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise İmran Han'ın konuşmaları ve basın toplantılarının, tüm uydu kanallarından yayınlamasının yasaklandığı duyuruldu. Açıklamada, Han'ın konuşmalarında devlet kurumlarının suikast planlaması gibi asılsız iddialarla iftirada bulunduğu vurgulanarak, bu içeriklerin yayınlanmasının kamu düzenini bozabileceği aktarıldı.

"SADECE HAN'I ÖLDÜRMEK İSTEDİM"

Öte yandan en az bir kişinin hayatını kaybettiği ve bir çok kişinin yaralandığı Han'a suikast girişimiyle ilgili saldırgan suçunu itiraf etmiş "Sadece İmran Han'ı öldürmek istedim, başkasını değil" demişti.

İmran Han suikast girişimiyle ilgili suçladığı Pakistan Başbakanı konuştu: Kanıtlanırsa istifa edeceğim
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İmran Han suikast girişimiyle ilgili suçladığı Pakistan Başbakanı konuştu: Kanıtlanırsa istifa edeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement