Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'ye saldırıları bölgeyi uçuruma sürüklüyor - Son Dakika
Politika

Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'ye saldırıları bölgeyi uçuruma sürüklüyor

Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları bölgeyi uçuruma sürüklüyor

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bölgeyi uçuruma sürüklediğini söyledi. Safedi, Çin'in Orta Doğu Özel Temsilcisi Cai Cün ile yaptığı görüşmede Gazze'deki savaşın durdurulması, sivillerin korunması ve uluslararası hukuka bağlılık konularını ele aldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik yürüttüğü savaşın insani felakete neden olduğunu vurgulayan Safedi, İsrail'in saldırılarında ölen ve yaralananların sayılarını da paylaştı.

30.10.2023 16:22  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana, öldürülen Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanının sayısının 63'e çıktığı bildirildi.

UNRWA'nın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'de öldürülen çalışanlarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülen 63 UNRWA çalışanı için duyulan büyük üzüntüyü hiçbir kelime tarif edemez." ifadesine yer verildi.

Gazze'de ciddi acılara yol açan durumun durdurulması gerektiği belirtilen açıklamada, "Ekibimiz, akıl almaz acıların ortasında, hayatları ciddi risk altında olmasına rağmen ihtiyaç sahiplerine hizmet etmeye devam ediyor." denildi.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı.

İsrailli yetkililer, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 312'si asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 457'si çocuk, 2 bin 136'sı kadın olmak üzere 8 bin 306 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 bin 48 kişinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 122 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 35, Lübnan'da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda şu ana kadar 48 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ürdün Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'ye saldırıları bölgeyi uçuruma sürüklüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement