Zimbabve Devlet Başkanı'nın oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak ataması tepkilere neden oldu - Son Dakika
Politika

Zimbabve Devlet Başkanı'nın oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak ataması tepkilere neden oldu

Zimbabve'de tartışmalı bir seçimin ardından devlet başkanı seçilen Emmerson Mnangagwa'nin, oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak ataması tepkilere neden oldu. Mnangagwa ayrıca yeğenini de Turizm Bakan Yardımcısı olarak görevlendirdi. Muhalefet ve halk, atamaları kayırmacılık olarak nitelendirerek Mnangagwa'ya tepki gösterdi.

12.09.2023 11:53  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afrika kıtasının güneyinde yer alan Zimbabve'de tartışmalı bir seçimin ardından devlet başkanı seçilen Emmerson Mnangagwa, oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak atadı. Seçimin ardından yapılan bu atama tartışmaları daha da körükledi.

DEVLETİN KADROSUNU DOLDURDU

Ulusal basına yansıyan haberlere göre, devlet başkanı Mnangagwa, dün oğlu David Kudakwashe'yi Maliye Bakan Yardımcısı olarak atadı. Mnangagwa, aynı zamanda yeğeni Tongai Mnangagwa'yı da Turizm Bakan Yardımcısı olarak görevlendirdi.

Zimbabve Devlet Başkanı, oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak atadı! Ülkede yer yerinden oynadı

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Ülkenin ana muhalefet partisi Değişim İçin Yurttaşlar Koalisyonu (CCC) milletvekili Fadzayi Mahere, söz konusu atamalara tepki göstererek, Mnangagwa'yı "kayırmacılık" yapmakla suçladı. Muhalefetin eleştirilerine neden olan atamalar ülke genelinde de tepkilere neden oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları, atamaları "büyük hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi.

Zimbabve Devlet Başkanı, oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak atadı! Ülkede yer yerinden oynadı

SEÇİMLERE HİLE KARIŞTIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

Ülkede 23-24 Ağustos'ta gerçekleşen seçimlerde, mevcut Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, oyların yüzde 52,6'sını alarak yeniden seçilmişti. Muhalefet kanadı, Mnangagwa'nin yeniden devlet başkanı seçilmesine itiraz ederek seçimlere hile karıştırıldığını ve uluslararası standartlara uygun bir seçim yapılmadığını ileri sürmüştü.

Zimbabve Devlet Başkanı\'nın oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak ataması tepkilere neden oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Zimbabve Devlet Başkanı'nın oğlunu Maliye Bakan Yardımcısı olarak ataması tepkilere neden oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement