Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, serebral palsili bireylerin hayatına destek oluyor - Son Dakika
Sağlık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, serebral palsili bireylerin hayatına destek oluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, serebral palsili bireylerin hayatına destek oluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, serebral palsili bireylerin hayatın her alanında var olmaları için fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını belirterek, 'Yatılı ve gündüz bakım hizmetlerimizin kalitesini artırmaya devam ediyoruz.' dedi. Bakan Göktaş, '6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü' kapsamında Metin Sabancı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret etti.

06.10.2023 14:33  Güncelleme: 15:09

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, serebral palsili bireylerin hayatın her alanında var olmaları için fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Yatılı ve gündüz bakım hizmetlerimizin kalitesini artırmaya devam ediyoruz." dedi.

Bakan Göktaş, "6 Ekim Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü" kapsamında Metin Sabancı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'ni ziyaret etti.

Serebral palsili bireylerin müzik dinletisini izleyen Bakan Göktaş, yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye'de yeterince bilinmeyen bugünün kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Bizler de bu önemli günü sizlerle bir arada yaşamaktan ve paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Her zaman bugünlerde sizlere eşlik etmek ve aynı zamanda da desteklemek istiyoruz." diye konuştu.

Bakanlığın temel amacının tüm vatandaşların hayat kalitesini yükseltmek olduğunu vurgulayan Göktaş, engelli bireylerin kendi potansiyelini gerçekleştiren ve topluma katkı sağlayan bireyler olarak var olmaları için çalıştıklarını dile getirdi.

Göktaş, bakanlık olarak engelli bireylerin sanattan spora, çalışma hayatından ticarete her alanda daha görünür olmaları için tüm kaynakları aktardıklarını belirterek, Türkiye'de her yıl 6 binden fazla bebeğe serebral palsi tanısı konulduğunu anımsattı.

Serebral palsi gibi nörogelişimsel bozukluklarda erken teşhisin önemli olduğuna dikkati çeken Göktaş, "Doğru tanının erken konulması, hastaların daha erken fizyoterapi ve diğer tedavi olanaklarına ulaşmasını sağlar. Ayrıca erken teşhis, ailelere de rehberlik ve destek sağlayarak, onların tedavi sürecine daha bilinçli ve hazırlıklı olmalarına da katkı sunar." ifadesini kullandı.

"Grup faaliyetlerine ve sosyal aktivitelerine önem veriyoruz"

Paydaşlarla ortak projeler yürüttüklerini, bu kapsamda serebral palsili bireylerin özel gereksinimlerini anlayarak kapsayıcı hizmetler ve çalışmalarla hayatlarına dokunmaya devam ettiklerini belirten Göktaş, şöyle konuştu:

"Serebral palsili bireylerin hayatın her alanında var olmaları için fırsat eşitliği sağlamak için çalışıyoruz. Yatılı ve gündüz bakım hizmetlerimizin kalitesini artırmaya devam ediyoruz. Bakım merkezlerimizde, bireylerin yeteneklerini geliştirmek için sosyal hayata uyum sağlama amacıyla grup faaliyetlerine ve sosyal aktivitelerine önem veriyoruz."

İstanbul Metin Sabancı Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde de seramik, müzik, kukla, çini atölyeleri ve Bocce kulübü gibi aktivitelerin olduğunu aktaran Göktaş, bu atölyelerin hem üretim yapabilecekleri hem de sosyal etkileşimde bulunabilecekleri fırsatlar sunduğunu anlattı.

Engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetleri hiç kimseyi arkada bırakmayan bir anlayışla sunmaya devam edeceklerini belirten Göktaş, bu konuda her türlü işbirliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Bakan Göktaş, daha sonra serebral palsili bireylerin el işinden yaptıkları ürünlerin sergisini gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, serebral palsili bireylerin hayatına destek oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement