b-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya Ashoka Üyesi Seçildi - Son Dakika
Sağlık

b-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya Ashoka Üyesi Seçildi

b-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya Ashoka Üyesi Seçildi

Ashoka ile b-fit kurucu ortağı Bedriye Hülya'nın Sosyal girişimciliği tescillendi!

21.01.2013 14:58

Dünyanın ilk ve en geniş girişimci ağı Ashoka, 7 yıl aradan sonra yeni girişimcilerini seçti. Kadınlara sağladığı iş imkanlarıyla büyük bir sosyal yaraya parmak basan b-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya, Türkiye'de seçilen Ashoka üyelerinden biri oldu.

Günümüzün acil toplumsal sorunlarına kalıcı çözümler getiren girişimcileri bulup, maddi ve manevi desteğini sunan Ashoka, bu misyonla 7 yıldır ilk kez Türkiye'den 3 sosyal girişimciyi küresel Ashoka ağına kattı.

Franchise sistemi ile kadınlara iş kurma imkanı sağlayan ve sadece 30 dakikalık egzersiz programıyla kadınları hızlı ve etkili spor yapmaya yönlendiren, Türkiye'nin ilk ve en büyük yaşam ve spor merkezi b-fit'in Kurucu Ortağı Bedriye Hülya da seçilen üyeler arasında yer aldı.

Sosyal sorunlara sundukları yaratıcı fikir ve yöntemlerle ön plana çıkan girişimcileri destekleyen uluslararası girişimci platformu Ashoka, Bedriye Hülya'yı Türkiye'de kadın girişimcilerin önünü açarak, onlara istihdam imkanı sağlamak amacıyla geliştirdiği b-fit sisteminin başarısı ile değerlendirdi.

Bedriye Hülya, spora erişim ve girişimciliği araç olarak kullanarak Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların ve genç kadınların eğitimi, güçlendirilmesini teşvik ettiği sistemle Dünya'daki 3000 Ashoka üyesinden biri oldu. Hülya konu ile ilgili olarak " b-fit olarak Ashoka üyesi seçilmemle daha da güçlendik. Eminim ki artık daha çok kadına ulaşacağız. Toplumsal sorunumuz kadının yerini, erkeğin yanında dimdik ve girişimci kişiliği ile sağlamlaştırarak, daha güzel nesiller yetiştireceğimize inanıyorum." dedi.

Ashoka girişimcileri ilk üç yıl maddi desteğin yanında fikirleri üzerinde çalışmaya devam ederken hukuki, mali müşavirlik, reklam, organizasyonel ihtiyaçlar gibi hizmetler de alıyor. Bu hizmetler hayatlarının sonuna kadar devam ediyor. Ayrıca bir parçası oldukları 3000 kişilik sosyal girişimci ağı sayesinde kendi alanlarında çalışan meslektaşları ile iletişim ve işbirlikleri kurma fırsatı yakalıyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık b-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya Ashoka Üyesi Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement