Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? İşte madde madde Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs rehberi - Son Dakika
Sağlık

Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? İşte madde madde Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs rehberi

Sağlık Bakanlığı, okullarda koronavirüs vakasına rastlanılması durumunda izlenecek yol haritasına ilişkin rehber hazırladı. Buna göre; virüs bir öğrencide çıkarsa eğitim devam edecek. Aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide çıkarsa o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak.

02.10.2020 21:53  Güncelleme: 22:11

Sağlık Bakanlığı hazırlandığı eğitimde olası koronavirüs vakası senaryoları üzerine "Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" hazırladı. Okulda bir öğrenci ya da öğretmende virüs tespit edildiğinde ne yapılacak? Sağlık Bakanlığı salgın rehberi güncellendi, hangi durumda nasıl bir uygulamaya gidileceği madde madde anlatıldı.

BİR ÖĞRENCİDE VİRÜS ÇIKARSA EĞİTİM DEVAM EDECEK

Buna göre, virüs bir öğrencide çıkarsa eğitim devam edecek. Aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide çıkarsa o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak.

Rehbere, okullarda pozitif vaka çıkması durumunda yapılması gereken uygulamalar eklendi. 4. sınıflardan itibaren herkesin maske taktığı sınıfta bir öğrenci pozitif çıkarsa, maske takmak koşuluyla eğitim devam edecek. Öğrenciler ve öğretmen 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla, günde 2 kez ateş ölçümüyle takip edilecek. Bu sınıf, diğer sınıflardan farklı zamanlarda teneffüse çıkacak.

ÖĞRENCİLERDEN HERHANGİ BİRİNE POZİTİF TANISI KONULMASI DURUMUNDA NE YAPILACAK?

Öğretmenin ve öğrencilerin kurallara uygun şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, Öğrenciler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam eder. Öğretmenler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla eğitim vermeye devam eder.

Pozitif vaka çıkan sınıfta görev alan öğretmenler ve o sınıfın öğrencileri, okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Bu sınıftaki çocukların teneffüs saatinin diğer sınıflardan farklılaştırılması sağlanır.

Semptom veya yüksek ateşi tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci/öğretmen okula devam eder, aksi durumda ise vaka olarak kabul edilir. Aynı sınıfta ikinci kez vaka çıkarsa sınıf öğrencilerin tamamı yakın temaslı olarak kabul edilir.

ÖĞRETMEN POZİTİF VAKA ÇIKARSA, OKULDA TÜM MESLEKTAŞLARI TEMASLI KABUL EDİLİR

Öğretmenin pozitif vaka çıkması durumunda, okul dışında riskli bir teması yoksa, ilk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı kabul edilir. Okulda tüm öğretmenler temaslı kabul edilir ve maske takmak koşuluyla okula devam eder.

Öğretmenlerin okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır.

Okul tarafından 14 gün boyunca günlük iki kez semptom sorgulaması ve ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Semptom belirten veya yüksek ateşi tespit edilen öğretmen sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.

ÖĞRETMENİN OKUL DIŞINDA RİSKLİ BİR TEMASI VAR İSE NASIL BİR YOL İZLENECEK?

Eğer öğretmenin okul dışında riskli bir teması var ise, diğer öğretmenler ve ilk vaka çıkan sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilir, okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır.

Semptom belirten veya yüksek ateşi tespit edilen kişiler sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre kişiler okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir. Öğretmenlerin kuralına uygun ağız ve burnu kapayacak şekilde maske taktığı, öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda, sınıfta yer alan tüm öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilir. Öğretmenler temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam eder.

ÖĞRETMENDE KOVID-19 POZİTİF VAKA SAPTANMASI DURUMUNDA NE YAPILACAK?

Öğretmenin ve öğrencilerin sürekli şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, öğrenciler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam eder.

Öğretmenler temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam eder. Öğretmenler ve öğretmenin derse girdiği sınıftaki öğrencilerin, okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır.

Semptom belirten veya yüksek ateşi tespit edilenler sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre bu kişiler okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.

SERVİSLERDE, ÖĞRENCİLERDEN BİRİNDE POZİTİF VAKA SAPTANMASI DURUMUNDA NE YAPILIR?

Servis şoförü/rehber personel, kurallarına uygun ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullandığı, öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda,

Öğrenciler yakın temaslı kabul edilir ve bu servisteki öğrenciler eve gönderilerek 14 gün boyunca temaslı takibine alınır.

Servis şoförü/rehber personel temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam eder. Semptomlar açısından kendini takip eder.

Servis şoförü/rehber personel ve öğrencilerin kurallarına uygun şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, öğrenciler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam eder. Servis şoförü/rehber personel temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla çalışmaya devam eder.

Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? İşte madde madde Sağlık Bakanlığı\'nın koronavirüs rehberi

Son Dakika Sağlık Okulda pozitif vaka çıkarsa ne olacak? İşte madde madde Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs rehberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Ferhat: Tamamen saçmalık yazılanlar çok komik 88 5 Yanıtla
  • Göktürkmen: Bu kadar kasmaya ne gerek var. Nedne bu kadar risk varken okullar açılıyor. Salgını sürü moduna almak için mi? Şu açıkça belli oldu. Ölen ölsün kalan sağlar bizimdir. Fakat unutmayın ölüm herkesi bir şekilde gelir ve bulur. Zengin, yönetici, milletvekili dinlemez. Bu karar yüzünden bir kişi bile ölse vebalı bu kararı alanların olacaktır. 28 1 Yanıtla
    Dışarı bak: Dostum biraz dışarı bak, Türkiye dahil tüm dünyada hayat eskisi gibi tamgaz devam ediyor. Okul yerine kreşler, kurslar, dersaneler, etütler, özel okullar full açık, çocuklar zaten oradalar, İstanbul valisi dahi açıkladı 4 çocuktan 3'ü fiilen okulda. Aylardır hayat böyle eskisi gibi devam ediyor, bulaşan yayılan bişey olmadı, sorun yok, sen de çık dışarı gezin biraz gözlerinde bak hayat nasıl da eskisi gibi devam ediyor. Tüm dünyada okullar aylardır açık, bazıları geçen Mayıstan beri açık. 0 0
  • Okul kapalı değil ki: Dostlar, neyin kafasını yaşıyorsunuz, İstanbul valisi bile açıkladı her 4 çocuktan 3'ü fiilen okula gidiyor zaten. Tüm dünyada zaten okullar açık, bizde ise kreşler özel okullar dersaneler kurslar etütler aylardır açık. Çocuklar içiçe dipdibe, bulaşan yayılan bişey yok. 65 yaş üstü sabahtan gece yarısına kadar heryerde onlara da bişey olmuyor. En yakın camiye gidin namaz vakitleri cami, namaz arası kahveler tıkabasa yaşlı dolu. Hayat eskisi gibi tamgaz devam ediyor biraz etrafa bakın sorun yok ! 2 5 Yanıtla
  • Dikkat dikkat !!!: Heryer açık okullar kapalıyken okula gitmeyen çocuklar nerede? Çocukları evde cam fanusta güvende olduğunu mu sanıyorsunuz? Dışarda heryerde mikrop ve kötü alışkanlık kapıyorlar. Özel okullar dersaneler kurslar etütler vs full açık eğitim-öğretim devam ediyor hiçbir sorun olmuyor. Şu anda okul daha güvenli, kuralların ve öğretmenlerin denetiminde, okullar sizin evlerinizden daha temiz. Tüm dünyada okullar açık ama bizde heryer açık okul kapalı. 65 yaş üstü ise cami-kahve arasında gidip geliyor 4 3 Yanıtla
  • fatih: Bence bu sene okulları acmamalılar.Çünkü sağlık daha önemli.Öğrenci diyelim ki okulda covıt 10 tanısı konuldu allah korusun bu cocuklara bir şey olursa bunu kim nasıl açıklayacak 2 3 Yanıtla
    dan dan: covıt 10 sa korkma, onda sıkıntı yok, ayrıca yukarıdaki yazıda covid-19 hiç geçmiyor, virüs deniliyor, belkide ismini söylemesek geçmez kimseye :))))) 0 0
  • Sezin: Bütün temaslılar evde yalıtılırken bu çocuklar temaslı da olsa okula mı gidecekler. Hadi diyelim çocuklarda öğretmenlerde bir şey yok aileleri pozitifse ne gibi bir yol izlenecek. Aileden çocuğa oradan tüm sınıfa bulaşırsa vebali kimde olacak. Açmayın daha iyi. 3 0 Yanıtla
    Okullar zaten açık: İstanbul valisinin açıklaması ortada, 4 çocuktan 3'ü fiilen okulda, kreş, özel okul, dersane, etüt, kurs heryer açık zaten aylardır çocuklar okul yerine buralardalar zaten. Biraz dışarı çıkın etrafınıza bakın hayat bu bilgisayar ekranı değil, tüm dünya hayatına bakıyor bir sorun yok ortada hayat devam ediyor herkes eskisi gibi yaşıyor. Sizin gibi küçük bir azınlık dünyaya ekrandan bakıyor, çıkın hava alın biraz. 0 0
  • babacino3469: buradan egitimi baltalayim 15 gün daha fazla tatil yapmak isteyen velilere tek tavsiyem cocuklarimizin istikbaliyle oynamayalim 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement