Diş Estetiğiyle Kişiye Özel "Gülüş" Tasarımı - Son Dakika
Sağlık

Diş Estetiğiyle Kişiye Özel "Gülüş" Tasarımı

Diş Estetiğiyle Kişiye Özel "Gülüş" Tasarımı

CÜ Öğretim Üyesi Bolayır "Diş estetiğiyle ağız, yüz, çene yapısı ve kasların durumuna göre kişiye özel gülüş şekli tasarlanabiliyor." dedi.

17.06.2013 11:26  Güncelleme: 11:29

- CÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bolayır: "Son yıllarda daha fazla ilgi gören diş estetiğiyle ağız, yüz, çene yapısı ve kasların durumuna göre kişiye özel gülüş şekli tasarlanabiliyor. İsteğe göre, gösterişli, doğal veya sempatik bir gülüş dizayn edebiliyoruz"

"Güzel görünümlü dişlere sahip kişilerin öz güvenleri yüksek oluyor, iş hayatında daha başarılı oluyorlar. Görünümü iyi olmayan dişler ise kişinin hem psikolojisini hem de sosyal ilişkilerini olumsuz etkiliyor"

Bolayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diş estetiğinin son yıllarda yaygınlaştığını ve hastalardan gelen estetik taleplerde artış olduğunu belirtti. Gelişmiş teknolojiler sayesinde düşük maliyetle diş estetiği yapılabildiğini aktaran Bolayır, işi gereği insanlarla daha fazla diyalog kurmak zorunda olanların diş estetiğini tercih ettiğini bildirdi.

Çoğunlukla orta yaş  grubunun ve kadınların diş estetiği yaptırdığını dile getiren Bolayır, hastaların dişlerinin görünümünü beğenmedikleri için estetiğe başvurduklarını aktardı.

Diş estetiğinde CÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde son teknolojiyi kullandıklarını belirten Bolayır, şöyle konuştu:

"Son yıllarda daha fazla ilgi gören diş estetiğiyle ağız, yüz, çene yapısı ve kasların durumuna göre kişiye özel gülüş şekli tasarlanabiliyor. İsteğe göre, gösterişli, doğal veya sempatik bir gülüş dizayn edebiliyoruz. Kişinin yüz hatları, cinsiyeti, yaşı, dudakları, diş etleri, dişlerin sıralanışı ve kas dokuları gülüş şeklini belirlemede etkili oluyor. Kişiye daha önceki tedavilerden elde edilmiş başarılı gülüş tasarımlarından fotoğraflar gösteriyoruz. Yüz, çene, dudak ve diş yapısı buna müsaitse istediği gülüşü tasarlıyoruz. Gülerken dişlerinin çok gözükmesini veya diş etlerinin görünmemesini isteyen hastaların bu taleplerini de yaptığımız laminate venerler, CAD/CAM teknolojisiyle yapılan zirkonya seramik sistemler ve beyazlatma işlemleriyle karşılıyoruz."

Kişinin psikolojisini etkiliyor

Erkeğe ve kadına özgü gülüşler tasarlanabildiğini, kadınların daha dikkat çekici, göz alıcı görünümü, erkeklerin ise sadeliği tercih ettiğini vurgulayan Bolayır,  "Güzel görünümlü dişlere sahip kişilerin öz güvenleri yüksek oluyor, iş hayatında daha başarılı oluyorlar. Görünümü iyi olmayan dişler ise kişinin hem psikolojisini hem de sosyal ilişkilerini olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Prof. Dr. Bolayır, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerinin zaman geçirilmeden doldurulması gerektiğine vurgu yaptı. Eksik dişlerin dudak ve yanaklarda çökmeye neden olduğunu aktaran Bolayır, "Eksik dişler, kişiyi daha yaşlı gösterir. Bu durum, gençlerde kas tonusları iyi olduğu için çok fark edilmese de ilerleyen yaşlarda çok daha belirginleşir" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Diş Estetiğiyle Kişiye Özel 'Gülüş' Tasarımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement