Engelli Bakım Yönetmeliği Gözden Geçirilmeli - Son Dakika
Sağlık

Engelli Bakım Yönetmeliği Gözden Geçirilmeli

Engelli Bakım Yönetmeliği Gözden Geçirilmeli

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, Resmi Gazetede yayımlanan engelli bakım yönetmenliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Fırat, evde bakım yardımının hem engellinin ihtiyaçlarını karşılamak hem de aile bireyinin geçimini sürdürmek için önemli olduğunu belirtti.

21.07.2023 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, Resmi Gazetede yayımlanan engelli bakım yönetmenliğinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, Resmi Gazetede yayımlanan 'Evde bakım yönetmenliği' hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yönetmelik hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Fırat, "Hanede kişi başına gelirin asgari ücretten daha az olması, aslında o hanede engelli olmasa bile sosyal desteğe ihtiyaç olduğunu göstermektedir. Evde bakım yardımı, bakıma muhtaç bir engellinin temel ihtiyaçlarının karşılanması için olduğu kadar, ona bakmak için evde kalmak zorunda olan aile bireyinin de geçimini sürdürmesini sağlamalıdır" dedi - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Engelli Bakım Yönetmeliği Gözden Geçirilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement