Etimesgut Belediyesi 200 Bin Çocuğun Göz Taramasını Tamamladı - Son Dakika
Sağlık

Etimesgut Belediyesi 200 Bin Çocuğun Göz Taramasını Tamamladı

Etimesgut Belediyesi 200 Bin Çocuğun Göz Taramasını Tamamladı

Etimesgut Belediyesi tarafından çocuklarda erken yaşta görme sorununun tespiti için yapılan göz taramaları sonucunda 200 bin çocuğun taraması tamamlandı. Etkinlikte Etimesgut Kaymakamı, Belediye Başkanı, doktorlar, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı. Taramalarla çocukların gelecekte yaşayabileceği görme problemleri önlendi.

10.10.2023 18:05  Güncelleme: 18:47

Etimesgut Belediyesince çocuklarda erken yaşta görme sorununun tespiti kapsamında 200 bin çocuğun göz taraması tamamlandı.

Etimesgut'taki Türk Tarihi Müzesi'nde düzenlenen etkinliğe, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, doktorlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Demirel, etkinlikte yaptığı konuşmada, taramalarla göz hasarının farkında olmayan çocukların gelecekte yaşayacağı problemleri önlemeyi amaçladıklarını belirterek, "Birçok çocuğumuz ileride telafisi mümkün olmayan görme problemleriyle karşılaşabiliyor. Bu taramalarda öğrencilerimizin ve velilerimizin de bilinçlenmesini sağlıyoruz." dedi.

Demirel, taramalarda yüzde 10'a yakın göz sorunu olan çocuğun belirlendiğini ifade ederek, birçoğunun ileri derecede görme sorunu olduğunu ve gözlük kullanmaya başladığını belirtti.

Kaymakam Aktaş da ulaşılan sayının önemine dikkati çekerek, "Her bir göz problemi olan öğrencinin sürecini takip ediyoruz. Bir öğrencimizi bile kurtarmış olsak kendimizi bu anlamda başarılı sayarız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aktaş ve Demirel, 200 bininci taramayı doktorlar eşliğinde yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Etimesgut Belediyesi 200 Bin Çocuğun Göz Taramasını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement