İü ile Houston Methodist Hastanesi, İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika
Sağlık

İü ile Houston Methodist Hastanesi, İşbirliği Anlaşması İmzaladı

İü ile Houston Methodist Hastanesi, İşbirliği Anlaşması İmzaladı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile Houston Methodist Global Health Care Services arasında imzalanan anlaşmayla, üniversitede okuyan tıp fakültesi öğrencileri hastanede staj yapabilecek

22.07.2013 18:05

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile Houston Methodist Global Health Care Services arasında, üniversitenin sağlık alanlarında öğrenim gören öğrencilerinin hastanede çalışmasına olanak sağlayacak işbirliği anlaşması imzalandı.

Ünivesitenin Beyazıt'taki yerleşkesinde bulunan Profesörler Evi'nde gerçekleştirilen imza törenine, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Adalet ile Genel Direktörü Haluk Özsarı, Houston Methodist Global Health Care Services Başkan Yardımcısı Sarper Tanlı ve Üst Yöneticisi Cathy Easter katıldı.

İmza töreninde konuşan,  Rektör Söylet, son 10 yılda hem Türkiye'de hem de dünyada çok hızlı bir dönüşümün yaşandığını ve bu değişimin en önemli ayağının üniversiteler olduğunu söyledi. Söylet, göreve geldiğinde bazı değişiklikler yaptığını, yeni bir vizyon ortaya koyduğunu ve üniversiteyi çağdaş bir işletme haline getirdiğini ifade ederek, üniversiteye bağlı bazı hastanelerde farklı yapılanmalara giderek yeni bir sistem oluşturduklarını kaydetti.

Ortaya koydukları stratejik yönetim felsefesi nedeniyle üniversite bünyesinde bulunan bilişim teknolojileri ve insan kaynakları alanında birtakım değişikliklere gittiklerini aktaran Söylet, "Üniversite hastanelerinde mesleğe öğrenci yetiştirilir. Bu işin eğitim-öğretim ayağı, hizmet ve işletme ayağı kadar önemlidir. Bunun için bunu da ihmal etmedik. Her iki fakültemiz, uluslararası alanda yeni akreditasyon aldılar. Anabilim dalında her iki fakültenin çeşitli dallarda zaten Avrupa akreditasyonları vardı" dedi.

Söylet, şöyle devam etti:

"Bizim başka bir görevimiz de işin araştırma tarafıdır. Bir taraftan Teknopark'ı kurup, girişimci araştırmacılığın da önünü açtık. Çeşitli eğitim programlarıyla da tıp ve diğer sağlık fakültelerinde aynen diğerlerindeki gibi girişimcilik ruhunu yaygınlaştırmaya, bütün öğretim üyelerimizin sahip oldukları bilgiyi, görgü ve birikimi halkın hizmetine sunmaları için fırsat sağlamaya çalışıyoruz. Tüm bunları yaparken paydaşlarla ilişkilerimizi güçlendirmek zorundayız. Kendi başımıza yaşamıyoruz, her zaman söyledik; çağımızın sihirli kelimesi 'değişim.' Bunun için bazı adımlar attık. Üniversite hastaneleri arasında işbirliğine gittik."

-"Komşularımızla bilgi birikimimizi paylaşmamız gerek"

"Globalleşme' denen bir gerçek var. Beğenseniz de beğenmeseniz de; her tarafını sevseniz de sevmeseniz de o gerçeği de iyi tanımlamak, iyi irdelemek ve değerlendirmek zorundasınız" diyen Söylet,  bu olugunun dışında kalınamayacağını, bunun için de uluslarası işbirliklerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Rektör Yunus Söylet, üniversitelerinin bilgi ve birikimini, Ortadoğu, Balkanlar ve Türkçe konuşan cumhuriyetlerdeki ülkelerle, Türkiye'ye komşu ülkelerle paylaşması gerektiğini ifade ederek, "Potansiyelimizi paylaşmak ve onlara da bunu aktarmak gibi bir misyonumuz var.  Böyle bir hedefimiz daha var. Bu işbirliğini çok önemsiyoruz. Hem eğitim, hem klinik hem de hasta bakım hizmetlerinin geliştirilmesinde önemli bir anlaşma. Fiziksel ortamlarımızın geliştirilmesinde, bu işbirliğinin çok önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Bunlara ek olarak, Çapa ve Cerrahpaşa'daki fakültelerin yerinde yeniden yapılanması konusu zaman alacak ama o da hepimizin ortak gayretiyle başlamış olacak" diye konuştu.

Houston Methodist Global Health Care Services Üst Yöneticisi Cathy Easter da İstanbul'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Easter, kendilerinin iyi bir anlaşmaya imza attığını belirterek, iki kuruluşun da ileri tıp ve ileri eğitim konusunda biraraya geldiklerini ve bu anlaşmayla hastanenin eğitim ve yönetim anlamındaki tecrübelerini üniversiteye aktarma şansına sahip olduklarını kaydetti.

Hastanelerinin birçok alandaki tecrübesini, üniversite öğrencilerine aktaracaklarını vurgulayan Cathy Easter, "Özellikle hastanemizde bulunan eğitim programlarının İstanbul'a gelmesi, bu anlaşmanın bir parçası olacak. Biz, Türkiye'deki sağlık hizmetlerimizin geliştirilmesini istemekteyiz ve bu hedefi gerçekleştirmenin bir ayağı olarak da bu anlaşmayı görüyoruz. Bu imzanın gelecek için birçok farklı alanda yeni işbirliklerine kapı açacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İmzalanan anlaşmayla, İstanbul Üniversitesi'nin sağlık alanında eğitim veren fakültelerinde eğitim gören öğrenciler,  Houston Methodist'a bağlı hastanelerde doktor, hemşire, yardımcı sağlık elemanı ve yönetim alanlarında staj yapma ve eğitim alma imkanı bulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık İü ile Houston Methodist Hastanesi, İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement