Karabüklü Almina Aydemir, annesinin desteğiyle yeniden hayata tutundu - Son Dakika
Sağlık

Karabüklü Almina Aydemir, annesinin desteğiyle yeniden hayata tutundu

Karabüklü Almina Aydemir, annesinin desteğiyle yeniden hayata tutundu

Konya'da geçirdiği trafik kazası sonrası yaşaması imkansız gözüyle bakılan Almina Aydemir, annesinin desteğiyle hayata yeniden tutundu. Kazanın ardından konuşma yetisini kısmen kaybeden ve yatağa bağımlı hale gelen Aydemir, annesinin sevgisi ve bakımıyla 1.5 yıl sonra ilk adımını attı. Aydemir, annesinin sayesinde sağlığını geri kazanabildiğini ve annelerin özel insanlar olduğunu ifade etti.

25.09.2023 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Yaşaması imkansız denilen Almina, annesinin desteğiyle yeniden hayata tutundu

Kazadan 70 gün sonra yeniden gözlerini açan Almina, 1.5 yıl sonra ilk adımını attı

KARABÜK - Konya'da 1,5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası yaşaması imkansız gözüyle bakılan Karabüklü Almina Aydemir(22), yüzde 47 engeli bulunan annesinin desteğiyle yeniden hayata tutundu.

Almina Aydemir, Konya Selçuk Üniversitesi Maliye Bölümü 1.sınıf öğrencisiyken 22 Mart 2022 yılında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı.

Tedavi altına alınan ve yaşaması imkansız gözüyle bakılan Aydemir 70 gün sonra yeniden gözlerini açtı.

Kaza sonrası konuşma yetisini kısmen kaybeden ve sağ kolunu da kısmen kullanabilen Aydemir, yatağa bağımlı yaşamaya başladı.

9 yaşındayken babasını kaybeden genç kızın bu süreçte en büyük destekçisi ise yüzde 47 engeli bulunan annesi oldu.

6 Ağustos'ta annesi ile memleketi Karabük'e gelen Aydemir, annesinin sevgisi ve bakımıyla 1.5 yıl sonra ilk adımını atmayı başardı.

Hastanede gözlerini açtıktan sonra hiçbir şey hatırlamadığını belirten Almina Aydemir, "Çok tuhaf oldum doğal olarak. Anneme ne olduğunu, niye burada bulunduğumu sordum. Annem kazayı söyledi, ben şaşırdım, hatırlamıyordum. Sonrasında korktum. Hayatıma dönebilecek miyim diye. Sağlık durumum pek iyi değildi. Çok canım acıdı, aşırı acı çektim. Bu hale kadar çok şükür gelebildim. Özellikle yürümeyi çok özledim. Konuşamıyordum, sesim çıktı çok şükür" dedi.

Annesinin sayesinde yeniden hayata tutunduğunu ifade eden Aydemir, "Anneler iyi ki var. Allah razı olsun annem senden de, bütün annelerimizden de. Gerçekten özel insanlar. Anneler gibi hiç kimse olmaz. Çok güçlüler. Benim annemde çok güçlü. Zor olsa da sağlığını, yürümesini geri kazanabiliyorsun" diye konuştu.

Anne Nezahat Kelleci ise, "1,5 sene sonra tamamıyla da kalkabilecek rabbimizin izniyle. Tabii ki de mutluyuz, gururluyuz. Hiçbir zaman umudumuzu kesmedik. Kızım tamamen iyileşecek rabbimin izniyle. Çok iyiyiz. Her şey yavrumla güzel" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Karabüklü Almina Aydemir, annesinin desteğiyle yeniden hayata tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement