Niğde'de UMKE ve AFAD ekipleri eğitim kampı gerçekleştirdi - Son Dakika
Sağlık

Niğde'de UMKE ve AFAD ekipleri eğitim kampı gerçekleştirdi

Niğde\'de UMKE ve AFAD ekipleri eğitim kampı gerçekleştirdi

Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 ve AFAD ekiplerinden oluşan 50 personel, 3 gün süren eğitim kampı gerçekleştirdi. Eğitim kampında arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin bilgi ve tecrübeleri güçlendirildi.

07.11.2023 11:03  Güncelleme: 11:09

Niğde İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 ve AFAD ekiplerinden oluşan 50 personel, 3 gün süren eğitim kampı gerçekleştirdi.

Niğde Gebere Mesire Alanı'nda yapılan eğitim kampında, uygulanan tatbikatlarla arama kurtarma ve sağlık ekiplerinin bilgi ve tecrübeleri güçlendiriliyor. Sahra Hastanesi kurulumundan doğada yaşama, arama kurtarmadan kaya tırmanışına kadar çeşitli senaryolarla hazırlanan etapları tamamlayan ekibe, olası kazalarda kullanılacak malzemelerin tanıtımı da yapılıyor.

Eğitim kampı çerçevesinde uçurumdan düşen yaralıya emniyetle ulaşılarak medikal kurtarmanın gerçekleştirilmesini konu alan tatbikatı başarıyla tamamlayan ekibi Niğde Valisi Cahit Çelik ziyaret etti. Kampla ilgili sorumlulardan bilgi alan ve çalışmalarında başarılar dileyen Vali Çelik, ekibin dar alanda sedye ile kazazedeyi kurtarma istasyonundan iniş gerçekleştirdi.

Eğitim kampı ile ilgili bilgi veren UMKE Niğde Sorumlusu Alpay Ayan ise, "50 kişi katıldığımız eğitim kampında ilk gün çadır ve sahra hastanesi kurulumu ile arama kurtarmada kullanılacak malzemelerin tanıtımını yaptık. İkinci gün ise oluşturulan istasyonda dar alanda inişle sedye ile kazazedeyi tahliye yöntemini uyguladık. Her gün kondisyon yürüyüşleri gerçekleştirdik" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Niğde'de UMKE ve AFAD ekipleri eğitim kampı gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement