Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü KETEM aracı Pazaryeri ilçesinde kanser taraması yapıyor - Son Dakika
Sağlık

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü KETEM aracı Pazaryeri ilçesinde kanser taraması yapıyor

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü KETEM aracı Pazaryeri ilçesinde kanser taraması yapıyor

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulama kapsamında, her ay rutin olarak Pazaryeri ilçesinde KETEM aracıyla kanser taraması yapılmaktadır. Pazaryeri Devlet Hastanesi bahçesinde Bilecik Sağlık Müdürlüğü KETEM birimine ait araçta ücretsiz mamografi çekimi gerçekleştirilmiştir. Meme kanseri, dünyada ölüm nedenleri arasında 2. sırada yer almakta olup, her 4 kadından 1'inde görülmektedir. 40-69 yaş aralığında her kadının 2 yılda bir 20 dakika ayırarak yaptıracağı mamografi çekimi, kanser hücrelerinin daha erken tanı konulmasına ve tedavinin başlamasına olanak sağlamaktadır.

22.02.2024 09:09

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce başlatılan uygulama kapsamında KETEM aracı her ay rutin olarak Pazaryeri ilçesinde kanser taraması yapıyor.

Pazaryeri Devlet Hastanesi bahçesinde Bilecik Sağlık Müdürlüğü KETEM birimine ait araçta ücretsiz mamografi çekimi gerçekleştirildi.

Dünyada ölüm nedenleri arasında 2. sırada yer aldığı açıklanan meme kanseri, her 4 kadından 1'inde görülüyor. 40-69 yaş aralığında her kadının 2 yılda bir 20 dakika ayırarak yaptıracağı mamografi çekimi; kanser hücreleri daha çok küçükken tanı konulmasına, kanser ilerlemeden tedavilerinin başlamasına olanak sağlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü KETEM aracı Pazaryeri ilçesinde kanser taraması yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement